[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
把雙刀唔係神力 係詛咒嚟 把刀一世都黐住佢

所以佢就算想俾個仔都俾唔到

佢搭船嗰陣有講過試過掉走把刀 但把刀最後都返嚟
把刀係前戰神既神力
但佢可以靈活使用
本來既代價係必需效忠前戰神
但係已經殺左所以我會視為係佢既神力
只係有點代價咁解
把刀係你前晚掉咗佢落海 返屋企瞓結果佢第二朝係你床頭出現咁

講開又講 好似設定上刀還刀 鎖鏈係光頭自帶
三人組打完隻坦反而仲難打
咁雷神而家話我唔想做雷神佢都冇得變唔識用電既
以前睇片見到賜力量俾佢係鎖鏈好熱咁綁落去
應該已經代表阿瑞斯將力量賜俾佢奴時控制住佢
咁控制既人死左力量仲係佢度咪姐係都係佢既力量
不過我估如果佢死左把刀係可以俾個仔拎走
應該仲可以用火但鎖鏈就冇啦
唔怕啦個仔識射箭
Thanks
戰神隻手有鏈既烙印,d鏈係咪入左骨????,第1集個陣整唔記得用咩同舊戰神換力量返黎
我反而係殺左遠攻先,一開波爆完一波削佢地一半血之後,一邊望住近攻嗰隻防佢嘅攻擊,一邊用斧或矛嘅遠攻扔死佢地,得返隻近攻就易好多
個盾配件閃避有國度移動係邊到拎?
冇入骨既入左點拆
果時佢俾人圍到D兵死哂死剩佢爭D俾人處決
佢就向戰神祈禱
幫我打嬴場仗就將向你效忠
以後條命屬於你
之後戰神將雙刀連埋鐵鏈賜左俾佢
代價係以後都要服從戰神唔可以違抗佢
但其實戰神一早睇中左佢亦都玩鳩過佢
之後既故事有興趣上youtube睇人講
國度移動幫到你
有防具係千鈞一髮閃避會發生國度移動
咁你就全程閃近戰果隻攻擊,一出到國度移動就衝去劈放遠攻果兩隻
閃避國度轉移好似得一兩秒
夠你衝埋去抽兩野水架啦
果兩隻野唔算多血
全game最煩嘅怪一定係水妖
一出現就一定要搵喺邊,未搵到其他怪無敵,一路搵又要一路避人哋啲攻擊,搵到又周圍走

到最後真係殺到,已經冇咗好多血
要打左嗰兩姊妹先
有冇巴打知係唔係bug咗
沙漠個3人碑全game最撚柒垃圾設計
根本睇運,戇鳩
有條綠色氣係d怪頭頂,追住就搵到
應該唔係bug
我白金+全地圖100%都仲係度
通常搵呢啲怪練技
可以好快做夠啲招銀級
你要係揀烏鴉區時, 移去右邊開新傳送點先過到
比隻近戰追住打仲難打
最後得返姊妹其實唔貪刀就得, 掉斧掉槍都磨得死
Kratos 用矛招符文重攻擊已經係archer 咁
金閃閃咁係咁射野出嚟
終於爆機
so far個結局最後係感動 好完美
但對於最終戰果個過程同諸神黃昏既演出 感覺好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞