[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
擋好過避,D怪D招大部分都追尾,得紅圈先可以避
我會投er, 始終今集同上集比唔係真係差太遠,係預料之內。 雖然都已經係十分出色,但我覺得elden ring 個wow factor 大d.
後面狼人咪兩三下死,個場兩隻狼再加其他卒,仲未計支線任D怪
爭隻troll 未打掛
果啲大魔怪先勁識噴氣阻你視線果啲
大家玩咩難度
有時我會用扔斧頭嗰招屈佢
明明係戰神
但係龜頭屎好似witcher咁廢
啲卒難打過boss 打落去都唔爽
好無動作game feel
仲要主線勁少boss
故事係好好 但係打卒真係好煩
我玩無情算

戰神頂唔浦
Wake up brother
Kratos, we need you
最後打女武神改到最易
已經所有升滿都唔易打
隻驚打鬥好冇癮一味屈霸體同數量
其實人形既怪算易捉路好多怪物果啲幾難睇幾時打
墓碑見到出兩隻已經屌鬼 點知有個出三隻
較普通都好惡打

戰神自插一刀 離開本土
神性應該低左好多

北歐神係咪廢d
隻隻卒都有屬性技
永遠都有一隻係你後面
放重技一定俾人打/俾d怪閃到九丈遠
啲怪識side step閃真係好煩
有隻係要用箭射停咗先埋到身,唔係會係咁瞬移
有冇咁誇張
戰神難度隻怪隨時升lv有霸體就話啫,我玩無情都控怪控得好爽
我自己鐘意打卒戰多過boss戰,卒戰可以花式殺怪
反而boss戰有啲單調,大部分時間都係盾反/避完平a幾刀
狂戰士/女武神變招多都好啲,主線boss真係為左睇劇情演出
上集最後隻女武神好玩呀,變招又多又快,勁正打完一次又一次
今集d國王就係屈人數,成班圍埋黎屈機,根本講運,最後扔長槍屈死佢,一d都唔好玩
屌我都係差一個傳說 明明睇埋巴哈 已拎齊哂 都差一個 唔知係咪bug
隻女巫怪上集已經係咁
唔係咩新野
有無人知道呢個位點樣跳上去 日頭同夜晚搵咗好耐都搵唔到路上去
只有一個比盾牌擋住嘅跳點

你差朵花
去左邊個船點唔去跳落去,望左面有位跳上去再滑飛索過去
無情,一開波試左陣normal ,spam r1r2 已經殺到隻怪好冇癮,無情要先用其它技破霸體或者打挑空,過癮好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞