[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
打國王我第三次爭一滴血就過到 真係飛斧飛一下就死果啲咁 一個緊張就出左大招比國王反殺
之後磨左半粒幾鐘先打得死
狂戰士裝最勁?
咩野進度先會易打d
我第一次見俾佢屈機
我打佢就R痕佢打我就秒殺
狂戰裝勁係勁 加攻加好多 但用得唔好一樣無用 因為加攻果陣比怪打到D血倒水咁
你指女武神? 女武神D招要記 一定要識避識擋 但真心上一集果隻難好多 呢隻算易
我講得唔好
我係俾狂戰士屈機
如果唔係好夠打就遲下番黎再打 等你D LV同佢一樣先打 即係佢條血要係黃色你地就同級 越級打係會難D
尼爾海姆戰士墓碑個邊個傳送門點開?
臨去阿斯嘉特爆機都未開到
就係要爆機後
無記錯上集女王有13格血多過國王,玩落呢隻易好多係用d垃圾裝打太耐後尾集中力下降
而家D GAME都愈黎愈易玩 好似仁王1同2咁 難度都明顯下降左 ELDEN RING又係 都無乜邊隻王卡得好緊要 叫分身出黎打女武神個難度下降一大半 呢隻GAME上集同今集都當然都係啦
細個D GAME難玩 會打到發脾氣 但贏到真係好有成就感
不過年紀開始大 我絕對覺得係好事 一來就無咁多時間去記 反應亦真係慢左 其次都唔係好想記D王既招 想好好享受下遊戲就算 因為而家再係卡幾粒鐘 好大機會就會棄
人大左真係無咁多時間每日打十粒八粒鐘機 一星期加埋都未必有咁多時間玩

呢個又點解,隔離冇建築物
先對住最上面個舊掉
靠收返嚟斬曬三個,自己就下企位
我反而鍾意d可以用非正攻法攻略嘅game,唔洗比廠商限制玩家自由
Elden Ring係易打,唔一定要ds咁續下斬
早期分身laser劍,之後有武士砲
最緊要比玩家揀
呢集感覺都似易咗,或者比佢訓練得多
我而家都鐘意 咁樣先有玩遊戲既感覺
所以我自己係幾鐘意ELDEN RING 唔少外鄉人打法
今集gow都有,當你搵到d茅招去打會好開心
暫時嚟講得大穴個爆火仔地窿真係完全唔夠打,要屈
推薦你玩demon soul
Demon Soul 一樣可以屈魔法或者龍骨碎硬推
仲要Demon Soul可以屈藥喎
咁可唔可以A B C入面淨係玩死一個?唔想玩A入面0傷果個
解了
可以 細項目玩乜都得
但其實打完初頭六個 開咗中間大劍之後
有bug唔洗再打返初頭嗰堆
去返細劍揀熱身跟住退出返就當你開咗呢條路
開兩條路就可以玩大劍嗰堆試煉
一開始玩返ab, 之後佢叫我玩第二個次序,我求其好似玩咗cb 定唔知乜
而家唔記得咗開咗邊個

但我睇個地下好似有四個發光字體代表邊個未開?
發光即係未開

開咗會熄燈
我14/15都唔知邊個未玩
好彩巴哈搵到資料
玩左一半demon soul 佢啲boss好似得貫穿騎士係要硬橋硬馬同佢打 玩過demon soul就知點解打後所有fromsoft game都充斥住非正攻方式攻略法
望落去好似好難 但其實好多後門走

屈魔法同碎龍骨呢啲唔睇攻略應該唔會用到 我寧願佢可以補充血瓶都唔想屈藥 由頭到打boss得一個營火 中間推圖都無曬啲藥 要花時間再刷
我宣佈今年諾貝爾獎係你攞
用國度轉移古石加古石重置真心幾勁
一用古石慢咗就加攻,人地又慢咗打你唔到唔怕俾人打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞