[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
老實講我都好憎呢d,森林識call fd果個又係
反而同時打2隻果個幾好玩,起碼個攻略法明顯好多
其實佢3隻呢d設計得幾好
兩隻打遠攻, 一隻追住你近攻
死左隻近攻, 果兩隻先會開近攻mode
個仔又會幫手拉住一隻, 果2隻又係share同一條hp
唔係純粹擺幾隻圍你為難你
我記得有隻雙子係近攻,呢隻boss我無咩心機研究,今日仲要手殘成日飛唔中個波
鳩打過咗就算
終於拎左新武器
而家個十字制既下制變左拎槍
但平時我係用下黎收武器上毒
而家係咪如果唔係用緊槍就一定要禁兩次下制先收到武器
設定又唔覺有得較禁多次同武器收刀
另外狂戰士完全打唔入係咪應該遲D先返黎打
仲有矮人國支線隻鬼話個仔係對面上面條路打到尾段
炸爛舊石有隻雙眼發紫色光既毒魔怪好撚柒撚打
本身唔想行咁遠都頂唔順焗住去買高級復活石
結果都係打撚極都輸已經好狗閪咁係咁屈地下爆冰
打戈最理想果次打到佢殘血先輸
其實係咪真係要推左主線先
同埋好撚on9我條路上d敵人清哂
返完去買復活石返黎每次打輸都係條橋上面重生要跑一大段路
隻game會獎勵連擊,獎勵進攻,獎勵盾反,懲罰龜縮,呢d係1至5代都咁

音波箭,連擊出L三角,配合連動埋d裝備,符文,加埋盾反,會有好多範圍爆炸,範圍震攝,總之連得好,d怪就冇咁易埋到身,打出盾反震攝,就算係背後怪既ai都會停一停俾你出埋下一招即使要儲,你瞄遠距離怪,d近戰怪都會刻意停一停俾你飛斧,除非你真係太慢,但呢代都有自瞄啦

總之d ai全部都有設計過,唔駛用mmo俾怪圍打帶跑果隻戰術,放心打半套至一套,打多d處決同盾反出黎,完全無敵時間,技能同仔仔cd照行,又俾到重整自己既空間

反之你唔暴力控場,打唔出硬直處決,又唔盾反,d ai就會狂roll招,好快圍死
㩒一下十字制可以收武,例如你用緊斧就㩒右
真係唔夠打就算,無謂勉強自己
你講果隻可以用狗招,圍住舊石兜圈屈死佢
進度到礦坑坐完過山車,未見提爾, 大概咩進度?

另外做裝全部力量優先?

文物舊裝係咪可以全部賣

開頭黎咋喎
佢雙子三子果兩隻狂戰士,只要你唔同時打晒兩隻佢就唔會同時打你,只不過兩隻會車輪你,但其實出招頻率同打一隻冇分別

反而召兵果隻先覺得最難打,我係爆機之後靠屈裝先贏
好前期
用炸彈掉死佢
呢隻王真係無留意,點嬴都無印象鳩打
召兵果個我LV5試過去打清唔到d卒就知要屈裝,捱到2次召喚就ok
5lv 我直接打贏左,但係用左我大半日
我試過,扣好少
都係格硬雙刀洗死佢
勁,我果時試咗大半粒鐘投晒降,琴日爆完機先過佢
我頭兩隻就打佢,過完之後打雙子三子變左easy mode咁
我第四隻,頭三隻都好易點知呢隻咁鳩
上集都有隻女武神識召卒但可以bang佢地落街
見到d卒變晒紫血紅血無心機試
果隻野完全唔work囉完全唔係果回事
隻野係超頻繁地甩lock閃開再偷襲
血超多防超話攻超高
就算掌握到節奏一失手就俾佢打大半血
仲勁多黃圈,伸俐攻擊又快又難睇難避
我真係懷疑根本進度未夠
我一向慣左清哂支線再主線
除左有d真係入唔到去既
隻野唔太怕毒我特登換左烏鴉裝全套5lv黎打
係咪應該等d甲更高lv先返黎
平民不嬲懶係見解獨到

硬係要做到自己與別不同獨醒撚咁
我直接 skip 左,後面有啲位好似要用新武裝先開到機關,最後打大佬夢先解埋
武器個到有得較,起設定個到
禁下制長槍,禁多下就盾
另外你話個隻毒魔怪係邊隻,如果唔熟招紫血就唔好打啦,基本2下死,等升夠lv再打,起碼橙血就好打d
好似確認左冇DLC,真係冇得玩雷神槌了
再出續集應該轉舞台啦,唔知會唔會換埋主角呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞