電鋸人漫畫討論區 [11] 藤本係讀緊小學嘅女仔

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
冇錯,mkm想支配嘅係波奇塔
Ching sickball
其實關於電鋸戰力,惡魔大多數都驚電鋸,間接令電鋸更強?還是惡魔嘅恐懼唔會影響惡魔強弱,只有人類恐怖先會影響到?
電次嘅行為同目的,其實係會令自己變弱,佢一變弱,就更加冇人驚,其實似乎唔會有乜好結果..
作者有喺啲訪談講過,電次 (Denji)係取自天使嘅日文諧音。而啲名例如血之惡魔帕瓦、蛛蛛惡魔布林希、鯊魚惡魔畢姆等等,可以對應返聖經嘅天使名。

仲以為電鋸因為要電池所以係Denji
而電池又會產生power
其實我諗到個bug,電次基本上有血就可以超再生。
故事一開始講過電次係有賣自己器官賺錢,
咁其實佢係咪可以狂賣器官,一定有效率過係到執二手煙…
咁味比人知佢係惡魔
就算估唔到係電鋸都會有班惡魔獵人搞鳩佢
會痛架嘛
咁邊個做血包
唔洗好多血架咋,就算個量需求係多d,器官價值應該都高過血好多。仲要係瞬間就生成到新器官,配搭埋血之惡魔,真係可以拎諾貝爾獎
Pochita究竟係咪電鋸惡魔
電鋸惡魔等唔等於鏈鋸人
之前電次瞓咗都有隻黑鏈鋸
究竟變鏈鋸人係咪要有人類先變到
定鏈鋸惡魔畀pochita食咗但唔知點解冇消失到又用到佢能力???
電次都唔會介意….同埋有麻藥
可以係黑市同人deal既 不過電次點會諗到咁多
唔係點會有超人身體都要靠執垃圾搵食
準備血書挽留
希望打動到佢
之前我都有諗過呢個問題,雖然佢成身鋸,但啲人都只係叫佢電鋸/電鋸人而唔係叫佢電鋸惡魔,會唔會實際上唔係電鋸惡魔而係其他惡魔嚟,直到後尾單行本角色介紹直接講佢就係電鋸惡魔先發現自己諗多咗
佢缺點又真係冇腦
be denji
>have a crush on someone
>eat her
>become her father
可唔可以講邊本
睇黎新女主都應該冇咩好下場
只要有戀愛feel既signal,藤本樹都唔會比有good ending
電鋸人/鏈鋸人漫畫討論區 [12] 垃圾東立load空氣
https://lih.kg/3272692
- 分享自 LIHKG 討論區 新post
你咁講岸邊同啲政治人物一早收咗皮
我完全唔覺得mkm 覺得自己低級過佢哋
電次 槍之惡魔 聖誕老人 都一早任佢魚肉 唔使玩咁多馬嬲戲
佢更加唔使同日本政府簽約 反正佢可以直接控制大部分佢覺得係垃圾嘅人
政府係上司 岸邊係對等
電次 危
作者又發癲 cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞