電鋸人漫畫討論區 [11] 藤本係讀緊小學嘅女仔

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
其實套野漫畫完左未?依家睇到91話
講開又講,其實當初執mkm畀日本政府嗰個係咪都係岸邊?佢最後一話個口吻睇落似後悔當年執mkm畀日本政府所以先交奶油多比電次湊

再睇返mkm同岸邊之前嘅對話,mkm睇落幾尊敬岸邊,岸邊又睇落完全唔驚mkm,而且岸邊同光熙傾緊嗰part都睇得出佢一早知mkm能力咁
未完
岸邊乜都知一啲都唔出奇
反而係光熙知唔知mkm 嘅能力係咩
如果知嘅話,光熙實知一投降就會俾mkm 控制
佢投降果陣仲要話唔介意斬哂佢手手腳腳,似係唔知多
咁嘅話就推斷到日本政府係幾時執mkm 返嚟
佢嗰下應該詐降嚟

嗰話前面宇宙惡魔對師傅出萬聖節嗰陣做咗個類似龜波氣功嘅動作

然後光熙話投降嗰格,喺佢後面嘅宇宙惡魔個姿態似準備向mkm出招
短廿年命都制嘅體現
感覺mkm其實都唔係叼無敵
中左萬聖節 都會好似隻木偶咁無得轉移傷害
仲有槍魔殺傷強 比佢消滅成個日本就得

仲有戰爭都可以直接將mkm變武器
感覺mkm其實都唔係無敵
中左萬聖節 都會好似隻木偶咁無得轉移傷害
仲有槍魔殺傷強 比佢消滅成個日本就得

仲有戰爭都可以直接將mkm變武器
點解我冇印象呢幕
我啱啱睇完第一部
佢個契約令佢有一億條命(日本人口)
槍之惡魔5分鐘先殺百幾萬
要殺一億人口快極都要9-10個鐘
核彈就可能秒到mkm
光熙都俾佢秒萬聖節點贏
同埋靠做公安一路支配存力量
你當佢係大器晚成既boss
萬聖節好bug喎,只要比佢入到就癲咁濟睇佢搞聖誕老人嗰時個預備功夫好似唔洗好耐,結果比人咁一野殺左都幾好笑

咋外想知mkm係地獄救人時話願意獻上一切(好似係,唔記得實際wordings),但睇返佢好似冇損失啲乜咁,到底付出左咩代價?
佢叫一開波拉佢地入地獄既人跟住講
70話
巴打講完我睇返先發現原來係咁
條友都死左,仲可以控佢條屍去簽約都幾屈下
光熙出場一瞬間跑左幾頁紙
都俾mkm一野秒
萬聖節出手再短都輸硬啦
獻上一切係控緊條友講
類似聖誕老人既做法
所以代價唔係mkm俾
佢支配個精巧人偶,即係個徒弟去講
第一部真係好多鮮明角色
光熙真係詐降嘅話,佢就唔會之後俾mkm 控制
我覺得宇宙惡魔係想躲喺光熙身後多過想出招
光熙真係同佢打未必即輸嘅
不過,佢知冇得打,即刻投降
係地獄見到暗之惡魔光熙都無佢符
mkm一個救全家
最多唔會輸得咁柒俾人串
但係應該都唔會打好耐
屌佢老母漫畫人!!好彩有上黎睇你地討論!
漫畫人第8卷順住睇,得92頁!由地獄Mkm岀場,之後直接第9卷!!

好彩睇返你地講,先知原來miss咗勁多!
可能你地會問,skip咗幾集唔會覺得奇怪架咩?
就係因為佢個位神在係mkm岀場,然後一下秒咗黑暗惡魔。下一頁已經係秋佢地係屋入面,講返冇左隻手,個feel完全係變咗刻意skip左Mkm做過乜咁!

skip咗嘅內容有以下:
Mkm支配人偶歸還
聖誕老人(黑暗)大戰電人鋸+光星一伙
萬聖節能力
光星斬電次頭
八爪魚同岸本傾偈
八爪魚同岸本蒙眼,Mkm ko光星一伙

我未睇第二部,不過有幾個位想問一下
八爪魚咁勁嘅?佢究竟邊個部門?
點解光星果d女話要同電鋸合作殺聖誕老人,因為光星死咗,但之後又復活返?(跟住俾Mkm殺)
1. 吉田仲未開估
2. 光熙同電次一樣都係武器人 有血就復活到
咁光熙d女又話乜柒咩殺左佢條女,屌原來不死身

Btw,咁計落mkm殺咗光熙,其實都可以比血佢再支配佢架喎…
睇哂未
後面咪支配左
不過支配條件都仲係未清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞