電鋸人漫畫討論區 [11] 藤本係讀緊小學嘅女仔

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
話唔定後面電鋸人大戰,直接battle royale,贏咗果個先係真電鋸人
似係,因為對眼同mkm 夜一樣都係圈圈眼
同埋有能力復活裕子,可能係死亡惡魔
圈圈眼應該唔關事 未來同狐狸都有
似正義惡魔
唔記得左有冇講過點解mkm同戰爭惡魔都仲有地獄果時既記憶?
定係佢地唔係輪迴過黎,而係通過其他方法過黎?
唔係個個惡魔都有既咩 作者都無話惡魔上到黎人間就會失憶
天使有段係話惡魔對地獄既事冇印象,連係咪真係因為被殺所以係人間復活都唔確定,理由好似人唔會記得係子宮果時既事一樣。
第二部蝙蝠惡魔重生都唔同咗性格,power死前都話死咗之後,佢就唔再係佢

好似,的確冇直接講會失憶,但係如果話支配,戰爭,死亡(?)都係被人殺咗先去到人間,又怪怪地
動漫近年多咗人睇
但始終都有班甩皮甩骨佬
當正自己係權威 乜都要人聽自己個套
套野一紅就發哂出嚟
飢荒會唔會係final boss
電次最驚嘅嘢
以經變左藤本樹紅得起好可惜
分分鐘淀治家既財政係那由多管
撞車果度應該做唔返咁撚好笑
其實一氣呵成咁睇哂咁多集 又幾有電影feel
岩岩睇到第8卷
漫畫人原來睇每一卷有時會跳頁/跳左幾集
要手動轉每話睇
最難頂果班懶係櫂威好多都唔識扮識,
D術語搞錯晒, 3D同AI補幀都唔識分
又鳩up 話動畫唔應該用電影分鏡/長鏡頭
明明係因為成本問題唔想畫大背景先少見TV動畫用
真係睇到我勁尷尬

真係勁似mads
跟住就會死
最後殺左槍之惡魔 都係冇做到愛
妹妹嘅耳環嘅款式係電鋸開關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞