電鋸人漫畫討論區 [11] 藤本係讀緊小學嘅女仔

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
你可以無能狂怒
因為今季賺到錢,投資人下季會照舊搵龍哥仔做監督
淨係見到犯晒謬誤
中山龍係冇義務同人係twitter嘈/睇人嘈,block comment淨係for佢followed係好正常。中山龍block twitter同anime bad係冇直接關係

你同意就good,冇問題
連登公海、twitter架仔、niconico架仔=啱晒
下一步係咪電鋸人垃圾然後繼續conformation bias
反對就標籤打稻草人mappa fanboy, reddit yes man
同你講賣多咗,賺多咗錢就睇唔到
time square明明係jump/sony用錢宣傳,但係就唔計

嘈還嘈,可唔可以有啲point
以你講法
下季就一定求其搵間大陸動畫公司畫個ppt出黎啦
龍哥仔咁高成本
做生意要賺盡每一分一毫呀嗎
#155 個啲就叫有point討論
公海->連登->公海 所以我啱
事實係米津玄師x電鋸人上time square
唔係電鋸人動畫
講緊商業
講緊動畫品質你就sidetrack去成個ip嘅商業成績
王晶啲戲都好好賣,王晶啲戲一定好高汁
taylor swift啲歌都好好賣,佢啲歌一定好高汁
mindfuck cult整成文藝片,勁高汁

事實係mappa賣播映權比全世界,賺
筆數未播之前就搞掂,關動畫品質咩事?

集英社賣多左漫畫,賺

Sony賣歌賣到上time square,賺
賣歌定賣廣告賣到上去?

大家都賺
得你班毒撚唔滿意,真係好差又會咁多人有錢賺?
炎上到中山龍twitter熄comment,去到你把口就得一小撮人唔滿意,你林鄭?

只要將所有持反對意見嘅人屈成小眾,你就永遠立於不敗之地
咁本身係條友撩是鬥非話我地縮埋係動畫po度圍爐
咁咪駁番佢其實公海架仔都屌緊囉
同埋我都想動畫黨唔好係一邊單單打打
又戴曬頭盔話自己中立黨又盛
咁能淆咪入黎引戰啦傻仔
動畫po踩方向有問題=爆閘踩場
漫畫po踩方向有問題=圍爐
mappa fanboy踩對動畫有負面意見=天公地道
講動畫品質有問題就淨係夠膽講ip商業成績
逐張圖cap然後吹毛求疵話崩嘅就啫
依家都幾明顯係mappa做錯方向都唔比批評
你啱曬,你最有point
動畫品質=ip商業成績
文藝片電鋸人勁perfect勁c伏
本身都好地地入去傾
傾到冇幾耐就直接曲解你意思
解釋完又扮睇唔到
然後圍爐你一句我一句係度打稻草人
咁能低質點能樣入去傾
點樣做到型又搞笑 其實個op個vibe都接近
你可以無能狂怒
因為今季賺到錢,投資人下季會照舊搵龍哥仔做監督
屌節奏果班真係無野搵野屌
所有負面評價一律不接受
終於追埋返哂第一部同第二部
第二部原來得咁少, 唔夠喉呀 制服強強劍
估到佢實唔係執垃圾

Mal 8.84分又唔講?
80萬人投,少少地都多過10分1香港人口咁
笑咗人地不嬲係講緊做得 “唔夠” 好
原本可以攞九點幾甚至滿分,你就同人講人講有八點幾分仲唔好?
講真死神都有九點一,電鋸人一套MAPPA話傾盡全力,而且有神作打底既作品,你覺得應該攞幾分?
咁似樓上講過啲乜謬誤
confirmation bias喎
有八十幾萬人人投=啱晒
既然個個有讚有彈
其實係咪可以講今次動畫化係褒貶不一?
入嚟想睇漫畫最新劇情討論
點知幾版都係嘈動畫版好冇睇做乜9
嘈呢樣出去開個新post嘈啦
我想傾電次同朝呢對新CP
好簡單咁講
如果你有睇死神同電鋸人既漫畫
你會想睇死神動畫下一集多過電鋸人好撚多
以為入錯post 大佬呢個漫畫post

討論動畫點點點做咩唔去動畫post要入黎漫畫post嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞