電鋸人漫畫討論區 [11] 藤本係讀緊小學嘅女仔

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
諗起蕾塞
溫馨愛情故事不會存在於牙樹筆下
炸彈妹應該可以出返場
武器人反正無限重生咁濟
個特異五課又無交代下場
不過依家電次同朝好sweet
叫奶油多搵錢仲好,支配幾個蘿莉控返工已經財自
藤本話第一部係講電次成為英雄
第二部就講佢放棄做英雄
睇路
但係電次應該唔算係電鋸惡魔?
衣家佢都唔係英雄啦
只係一個有暖男傾向嘅on9仔
其實有啲位唔太明啲武器人係點的
例如Power死咗 血之惡魔喺地獄再上嚟 之後已經唔係當初嘅佢
但係武器人被MKM支配晒 改晒記憶 咁MKM死咗之後 佢哋係會reset返記憶定點
可能一家三口變左spy family
https://disp.cc/amp/ACG/dkWt
藤本訪問:覺得英雄作品正確的完結方式是不當英雄了,但電次還想繼續幹所以只好畫第二部了

jump編輯部:震盪世界的黑暗英雄物語

你:電次唔係英雄

雖然電次蛇真係9下9下,但客觀嚟睇佢殺惡魔真係救到唔少人
如果係正常作品 我會估結局係講電次搵到家人/情人同金盆洗手 之後過住幸福快樂嘅生活
天使自己都可以記得返冇咗記憶,所以武器人嘅情況都有可能得
炎拳同第一部收尾都好浪漫喎
https://youtu.be/rxpc3vpTF5Y
成日聽著呢首重溫 reze 篇
同意炎拳收尾浪漫 但唔算溫馨喇…
「女主角」第一集就死咗
第一部收尾嗰個浪漫位我get唔到
煲緊漫畫,原來動畫仲係咁前期
依家睇到未來惡魔話淀治會殺死秋同power

想講之前黑暗惡魔果到真係完全估唔到,同埋真紀真呢個角色真係做到好謎團重重
依家睇到槍同鏈鋸打,睇到好緊張,劇情由大混戰開始,神展開咁
睇完可以分享感想
應該要d時間,至少今晚我覺得睇唔哂,不過依家越黎越覺得真紀真係big boss,有d寒意。
由黑暗惡魔果到之後,主角三人組嘅關係好似突然間大大改變咗,個關係改變好似突然過左n年咁,

幾鐘意鯊魚同淀治,暴力同小紅果種關係。

而個劇情發展,神展開到令我覺得之前炸彈女嘅內容完全有同冇係冇分別咁,感覺有少少浪費咗個角色,有d似當年火影嘅白咁。
而暴力,鯊魚,天使,蜘蛛,我覺得已經算好充份咁描寫到佢地,唔會浪費咗個角色。
由依度開始就亂到仆街
真紀真變得勁可疑,一岀場就覺得好詭異。
power同男主師傅就係好人,所以佢「前partner」都唔會太奸(不過好似已經死咗)
召喚黑暗惡魔果個應該就奸

依家仲未講地獄鏈鋸聲同鏈鋸謎團,但阿秋就貌似GG咗(唔希望佢死),如果男2角色到依家先收皮,感覺上除非以「第二部」嘅形式做落去,否則都幾難接受

喺第50集,阿秋掂咗吓天使隻手就少咗兩個月命

假設阿秋淨係掂咗3秒,如果3秒就少兩個月命,即係代表掂住天使18秒就會少大約一年命

全球男性平均壽命大約係72.75歲,減去現時歲數(平均動漫fans歲數約為18-25歲),即係你重有47.75-54.75年命

47.75*18秒 = 859.5秒
859.5/60 = 14.325分鐘
54.75*18秒 = 985.5秒
985.5/60 = 16.425分鐘

結論就係喺你被天使個少男嫩穴榨乾生命之前可以任屌14-16分鐘,不過對我嚟講簡直係綽綽有餘,因為我好肯定我擺入去之後連10秒都捱唔到
睇到後面已經亂七八糟,突然真紀真叫左一堆「5課」嘅人岀黎,小紅漢堡店岀黎搞笑。感覺劇情大暴走

果堆人當中有炸彈女?!
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞