我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
咁樣.基本上目前最高打機性能電腦.同埋你要求既64GB RAM

1 x (預訂) Intel® Core™ i9-13900K Tray 漢科貨 (需連同Z690或Z790主機板一同購買) (缺貨)
價錢:$4,799

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x Kingston Fury Beast RGB 64GB (2 x 32GB) DDR5 5600 Mhz C40
價錢:$3,299

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x GALAX GeForce RTX® 4090 SG (1-Click OC Feature) 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$13,999

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro PTM PRO 1200W 80 Plus Platinum Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$2,099

1 x [10月優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit)
價錢:$1,230

1 x [9月優惠]Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $30,224
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1NzkxLDU4NTcsNTkwNCw2MDc4LDYwOTIsNjEyMSw2MTQz
幫我裝埋
4090個16pin插係咪奶奶地野 見開始多人討論
蚊完條RAM用你個SOFTWARE CHECK完冇ERROR
兩條RAM掉轉插2,4都仲有藍畫面
今晚重裝完都係咁就要搵你CALL車比部機你CHECK,通常幾多日搞掂
我唔係上面果條友,只係好奇問下
想問下你地galax 4090 sg係邊間代理好似得felton係送電競椅?
咁請問如果落左單會幾時有機?
張電競椅唔係話要親自去個倉拎咩
係ah不過啱好想要張凳就無乜所謂,張凳當800蚊諗緊遲啲買過咗第一水會唔會張卡直接跌得仲多
電競椅應該係我買過最後悔既產品之一
想平去清風街執二手野好過
有個fd要張平凳啱好我又睇中galax張4090,所以先十五十六緊要唔要早啲買咗張卡先,我因為要等atx3.0 sfx牛所以最快都要下個月先砌,諗緊遲買平幾舊會唔會發生
想買i9 13900k
主要工作用途,剪片調色
唔識超頻,用邊塊z790板會比較好,太多選擇唔識揀
同埋推介咩cooler

謝謝
悠二我老友屌你話你淨係Skip左佢唔覆
其實我覺得冇咩野
得呀
搵我客服先
QC同Felton都有.不過我所知.Felton而家新返個批.已經係冇椅送

依個LIST夠唔夠我推OW2 4K 144HZ同大作穩定60FPS
同埋依個SPEC做唔做到細機箱
THANKS
你呢set野.應該11月頭

主要係張卡同火牛
想問下會唔會翻ROG同TUF新果幾隻3.0火牛?
TUF Gaming 1000W Gold
ROG LOKI SFX-L 1000W Platinum
我張電莖椅唔洗錢.代理之前送左張俾我

不過屋企真係想換張embody.等緊再平d
今日或聽日送到.唔好意思.遲左覆
聽講淨係買散熱膏都會送貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞