我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
咁冇計

其實我覺得堆廠會整再low一級.但我唔相信再low一級都會降到970

佢降到去30系size.我覺得係有可能
冇咩問題其實.最緊要你有舊卡出畫面

其實OK的
13600k呢
咁樣.你落CPU以外既野.之後你見到我上架13700K.你之後再同我後加就得

CPU 11月頭到會有

你照落住之後俾消費券就得
我估會仲有low一級既4090 型號.例如giga叫eagle(佢有呢個名.但未出)
我都希望佢可以整返細啲咁我唔洗換機箱
揀得落手得 6700xt同3060 ti
睇你要n定a 卡
其實冇問題

你會玩咩解析度同hz?
緊係唔洗加

正常80蚊砌機費
其實1000W就夠

你預算多少少就GF3高d watt數

FSP 1000W.今月底或月頭返貨
希望過十年技術再好啲
13700K.唔超的話.
Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler
我覺得夠了.本身i7 i9打機唔大分別
水卡睇你自己

其實ROG以風冷黎講.某d方面甚至勁過suprim liquid

火牛唔好等.12月先有

一係就gf3 1350w
我盡緊力
真係咩

咩價你會入手
我覺得抵玩黎講.可以

我會咁樣
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,680

1 x [9月優惠]MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,020

1 x [10月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$750

1 x WD Blue WD20EZBX 2TB 7200RPM 256MB 3.5
價錢:$419

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$429

1 x Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB CPU Cooler
價錢:$199

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,925
https://www.faroll.com/customize#Mzg1NCw0OTAwLDQ5MjMsNDk1MSw1MDcxLDUxNTEsNTI1NSw1NTEw
唔係問題.不過I9基本上要11月先有.你等唔等到
你可以直接照落.之後搵客服付款就得
夠既.但絕對唔好超頻

不過到時你要留意返卡長度個d.4080應該都唔會太細張
應該都唔洗咩2k4k
1440p?
144hz
你剪片直播玩ai.我會想你用i9.但係i9要等11月.咁樣.成條List.應該11月頭至11月中
i9 + 64gb ram
1 x (預訂) Intel® Core™ i9-13900K Tray 漢科貨 (需連同Z690或Z790主機板一同購買) (缺貨)
價錢:$4,799

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x Kingston Fury Beast RGB 64GB (2 x 32GB) DDR5 5600 Mhz C40
價錢:$3,299

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x GALAX GeForce RTX® 4090 SG (1-Click OC Feature) 24GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$13,999

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro PTM PRO 1200W 80 Plus Platinum Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$2,099

1 x [10月優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit)
價錢:$1,230

1 x [9月優惠]Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $30,224
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1NzkxLDU4NTcsNTkwNCw2MDc4LDYwOTIsNjEyMSw2MTQz
裝到.不過你要小心.把風扇會頂RAM.再頂側板

4000X真係睇你自己.如果用返.你買既風扇同水冷最好跟返Corsair.因為佢係自己一套RGB系列

所以我一般少建議人用Corsair箱
ok嘅
同埋想問點解法奥冇win11賣
我建議今代ATX

係唔係真係唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞