我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
11月頭
係.下星期返

3060.你星期一再問我好唔好

btw.你諗好買咩箱未
有啦
https://tw.msi.com/Motherboard/MAG-B660M-MORTAR-MAX-WIFI-DDR4/support#cpu

佢最版v10已經support
而家v121已經support哂
明年才會砌 要視Street Fighter 6何時發售 暫時只知道2023年出 很多人說第一季應該能出
我是想先看看大約是怎樣的List
因為我電腦知識很弱 近於白痴好點點而已
我也知道一定會有變化的明年
謝謝指數
黎緊會出4080 16GB

4070有機會年底12月.或者Q1出

4080 16GB應該1萬所以應該唔岩你[soasd]

4070.即係之前既4080 12gb.即係899蚊美金

即係MSRP.都要7000蚊.香港可能7500-8500呢d價位.相信都會勁過3080 10GB既.不過依然有價差

所以我覺得.睇你玩咩解析度同hz.如果2k144.3080我覺得依然可以.因為就算4070出到黎.依然係有價錢差距.同埋3080都夠2k 144 / 4k 60

白卡就真係冇
可以既.預算多可以買6000Mhz ram

另外i5要11月頭

可以考慮i7
唔緊要.到時再問我
我會的
未,我用緊張垃圾電腦檯完全無出風口,唯一辦法係放出去廳,部主機連usb hub 插翻入房插鍵盤滑鼠等usb,好大工程下。打算買張卡翻黎試試溫度先,hotspot細過95就將就用算。
唔超,純普通用家諗住砌部用到幾年既機
其實我都係玩下football manager total war 之類既game
都可以
Valkyrie個水冷漏汁既話個保養係點賠
如果加小小去到17~18K會有咩可以改?
RAM? 其實而家上到64GB係唔係過份D? 因為本身屋企部I7-4790都用緊32GB
定係火牛要上定1000W?
定係機箱可以買貴少少靚仔D果D? 見到你FB介紹HYTE Y60

問埋今轉小小野應該落單了
下星期唔返貨?
thx
悠二兄, 有樣嘢想請教。

我想等 4080 顯卡, 但又因為消費券10尾到期, 所以要出咗部新機先。

想問下我係咪用唔到 13700KF CPU? 要買 13700K 版本先可以有 graphic output?

請問你哋有得訂 13700K 嗎?

唔該晒
想請教4090, 30000 budget係咪都係等埋13代u先好d?
想問如果落咗單係唔係都要等到星期一辦公時間確認咗先過到數?
想請教4090再加13代CPU
30000-32000左右預算,夠唔夠做啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞