我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
H510應該放到呀

冇咩問題

不過我的確唔鐘意nzxt呢D箱

meshify 2 compact好好多

不過的確.我都建議左be quiet好耐.前面放兩把140m.我唔明佢點解放一把起頂
FX要12月......我都唔知講乜.所以DX算
DF700.你熄左堆扇既RGB

又或者500 DX熄燈

我覺得呢d都唔會太差

燈光就好死姐.可以熄既[soasd]
咁樣.夠了
1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,430

1 x [10月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x PNY GeForce RTX™ 3070 Ti XLR8 Gaming EPIC-X RGB 8GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$4,099

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,145
https://www.faroll.com/customize#MzMwNCw0ODkzLDQ5NjEsNTA3MSw1MjU5LDUyNTksNTI4MSw1NTEwLDU4NDU
佢地唔係atx咩
話說computer b隻ocpc同你地隻pny會唔會仲熱過zotac inno galax丐卡
問問13代list更新了嗎?
基本上lancool iii top one散熱
只係睇你放唔放得落
銀行轉帳就可以
之後搵返客服付款
同埋如果用返ddr4會唔會抵玩啲
thanks
用緊z690係咪唔駛update bios就可以上13代?
雖然塊板係ddr4唔知效能差幾遠
df700 OK既.我都覺得抵玩

lancool iii應該勁過fractal design
塊z690平的話.你用呢條ram都冇問題
送哂了...不過11月我可能有其他野送
悠二老闆
求一求13700+3080 LIST
想RAM都有RGB
白色機箱
15K左右
舊u幾時減價
有無得開左13700k預訂先?
有其他件想買都係要預訂
冇錯.你HDD轉埋toshiba 6tb.好好多
好似唔係我講的

如果細d size既ATX

你係邊part唔夠.高度?

如果係.高度限制幾多
附近啦
想由3600升5800X3D
原本塊底板連U連RAM會讓俾朋友所以要換
想問
MB:MSI MAG B550 Tomahawk ATX夠唔夠粒U用
RAM: [10月優惠]KLEVV Cras X RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18
CPU散熱:Arctic Freezer 34 eSports Duo Tower CPU Cooler - Grey
呢幾樣有冇問題
呀.睇錯.sorry

ap201 / skyone mini

我自己會Ap201.雖然佢係比較大隻.但係.佢散熱OK既

同埋你想要matx主因應該都係高度姐
ocpc個隻應該真係好熱

pny呢張其實唔算話太差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞