我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
隨便最平一隻百幾蚊4熱管12cm塔散都夠,thermalright ax120r se,deepcool ag400呢啲
9400其實原廠夠做,懷疑係佢風扇未扣好or散熱膏問題
你好似話想換matx?
唔超.z690夠架啦
yes,換部airflow好少少的matx,我原本都係matx不過係垃圾vsk 10
我覺得冇咩改了.最多改下底板.或者改下用再高watt數d火牛.但夠用就OK

64gb睇你自己用途

如果你有心遲下想換高階卡.上1000w我覺得OK

500 DX OK的了
可以
ssd轉KC3000 1tb

散熱器轉隻勁d.
Thermalright Frost Spirit 140 BLACK V3 Dual Tower CPU Cooler
我而家測試緊d野.有機會大幅降13900K溫度
這麼神奇?
應該係散熱膏乾咗不過換得散熱膏不如平平地換埋隻塔散都靜啲
呢隻好似都冇
會返d之前訂左個d.

如果而家再落.唔係問題.但可能要再等一段時間
你TG PM我得唔得
其實已經出左了
咁樣已經OK
1 x Intel® Core™ i7-13700KF LGA 1700 Tray 行貨 (需連同Z690或Z790主機板一同購買)
價錢:$3,099

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x Kingston Fury Beast RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C36 AMD EXPO
價錢:$1,799

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x GALAX GeForce RTX® 4090 SG (1-Click OC Feature) 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$13,999

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$1,399

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x [9月優惠]Valkyrie GL240 ARGB 240mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$710

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $25,644
https://www.faroll.com/customize#MzI1Myw1MDcyLDU3ODksNTkwMyw1OTcwLDYwOTIsNjEyMSw2MTQy
係.冇錯
夠哂.不過你用途係咩

唔使下下上哂i9既
淨係拎嚟打機
請問想3600MHz 係唔係list 到揀一條就得?砌機選左條3600但行唔到
真唔真架?
等幾耐到
msi 5499 個張有冇貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞