我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 40 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
我見底板送ssd kc3000 1tb,我仲使唔使加落去?
我見你話頂唔想要有孔個種?
係.仲試緊
phanteks 近年係咁.好興前面冇隔塵網.佢當左佢網面就係.冇單獨買.連出都冇出

如果你真係好鐘意呢種.唯有自己上面上買.再介出黎
會玩咩解析度同hz
即係你已經砌左機.不過開唔到xmp?
代理都係咁同我講既.所以應該係真啦
可能係2星期
4k 120
唔建議呢張.麻麻地
如果開xmp set 到3600會彈game,一開機預設得2133
yes,廳果度會有機會撇雨,因為近窗口
amd轉做intel個window有乜要攪?
fractal design torrent又貴到死,所以其實都煩,好想掉左張檯佢。宜家所以等你顯示卡消息先,試試溫度點再決定
我以為你想要多隻

只唔係.就而家一隻咁就夠
lancool iii我有送filter kit

頂唔想有孔又airflow好又係matx,我諗好似得淘寶嗰隻小喆優品C1
1 x Intel®️ Core™️ i7-12700 Tray (漢科代理)
價錢:$2,999

1 x ASUS TUF Gaming B660M-Plus WiFi DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,699

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,440

1 x WD Black™️ SN750 SE 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$929

1 x Gigabyte GeForce RTX™️ 3080 VISION OC 10GB GDDR6X LHR (只限砌機)
價錢:$8,799

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$899

1 x Cooler Master MasterBox MB311L ARGB Micro-ATX
價錢:$440

1 x Be Quiet! PURE LOOP 240mm CPU Liquid Cooler
價錢:$629

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,914
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwyMzg2LDI5MzQsMzcyNCwzNzM4LDQ2NTYsNDg4MSw0ODk5
呢條list ,想問開唔到3600mhz 係邊到問題
上面好似有孔的,btw謝謝你
3080近期仲有冇得跌? 想砌部唔知係咪好時機
上面得io唔知計唔計
試下開xmp同時.再將dram 頻率手動set 3200再試下
5900x/5950x嚟緊有冇可能減到13600/13700咁上下價位
想用盡埋套AM4淨係換粒U頂多2/3年寫吓曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞