帶兩歲以下嘅BB去旅行都唔知咩撚嘢心態

909 回覆
3400 Like 115 Dislike
他只是個孩子呀 要就埋你個仔
唔講以為我有份中出你老婆
CLS成班做咗人老豆老母覺得自己好威串人
而家係講緊bb係飛機嘈踢櫈影響到人
又有機會搞到佢聽力受損
唔知帶個bb去旅行咩心態
之後掉句你未做過人老豆老母你唔明就以為大哂自撚私到
//佔用人哋頭頂個行李櫃//
想講上面啲行李櫃係大家共用唔撚係你買撚咗
所以你到而家都比仲屋企人困撚住喺狗籠入面
不過老豆老母早死無人放你出黎
有錢就留比你個仔睇醫生啦
學咩人去旅行
2歲以下唔洗錢
唔帶個仔去柬埔寨索馬里烏克蘭去日本好似好撚威咁,咪又係恃住人哋治安好怕個仔會出事留係屋企啦
歲幾差唔多2歲冇咗麻煩既
踢櫈呢d 就算去戲院後面d mk 都做架啦, 咁呢d 係教育問題啦, 關乜撚野bb 事呀
係叻既上巴士屌晒d 剪指甲、唔戴耳筒睇戲既廢老啦
或者咁講啦 會唔好意思 但控制唔到佢
佢地貪日本人見到佢d自私閪會忍氣吞聲
唔敢屌佢
咁你帶個2歲bb上機,你control唔到佢搞到佢影響到人,係父母問題定bb問題?
冇家教咪你呢d
有爺生冇乸教
有冇得多e?
而家咪講緊啲父母教育得唔好囉
咪講緊唔知啲父母帶個b去旅行咩心態囉
仲有,有啲野叫自律,唔好下下拋呢啲例子岀嚟,唔係個個都好似你成隻狗咁,要人當面岀聲屌先知醜
真,7歲會再好多少少少
點解咁都要問
唔去你湊
邊到考牌?
其實係,洗乜理人目光,做自己
你是高敏感族嗎?或者你身邊是否有高敏感人士?許多人把高敏感玻璃心畫上等號,也認為他們缺點多,但其實並非如此。透過本文了解高敏感族定義、原因,接著再認識高敏感的8個特徵,還會推薦適合6種職業!另外,若想了解自己是否也為高敏感一員,文末還有「高敏感族自我檢測量表」,記得測試看看哦!

1. 無法一心多用
當面臨許多事要同時處理、進行時,他們會不知從何著手,因而心裡感到不安,也會有壓力。

2. 吵鬧的環境等同混亂
尤其是開放式的辦公室,空間裡的聲音、氣味、視線都會影響他們的感官,擾亂思緒。

3. 不能忍受肚子餓
高敏感者一旦餓肚子就容易生氣,常會做用「hangry」(HSP、hungry、angry的結合)一字來形容,會波及旁人,手邊正在做的事也無法持續。

4. 被注視時會感到不安
不喜歡成為眾人焦點,會有窒息感,即使只是上台報告、表演都會令他們不自在而有壓力,在私人或者無人關注的空間時最自在。

5. 容易被藝術感動
對於「美學」很講究,像是藝廊、畫展或音樂會,高敏感族都能很快融入氛圍中,是個稱職的觀眾,平時也會透過藝術來療癒或洗滌心靈。

6. 能很快察覺他人的不適
當一群人身處同一空間、環境時,高敏感人士可以很快發現他人的不舒服,像是冷氣溫度太冷了、音樂太大聲了…等等。

7. 喜歡藉由獨處來充電
特別是工作了一整天、卸除壓力之後,獨處就是最好的充電方式,例如一個人在燈光昏暗的房間休息。

8. 避開暴力影像、畫面
像是有暴力元素的電影、電玩、甚至恐怖片等,對高敏感族來說負荷都太大,這些都不會出現在他們的生活中。
負評我啲自私父母岀嚟講兩句討論吓先啦下下騷擾到人就話他只是個孩子呀.jpg,咁叻你搭私人飛機囉etc,學人做老豆老母?
有得搞 明知會耳仔痛
起飛降落時準備好曬奶零食果汁
佢吞吓口水就無咁唔舒服
帶定玩具圖書
上機前唔好比佢訓
2個小朋友都一歲未夠就坐機
從來無嘈過人
真係可以喊足成程
唔知啲塞豆窿個閪口用咩做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞