帶兩歲以下嘅BB去旅行都唔知咩撚嘢心態

909 回覆
3400 Like 115 Dislike
成班毒撚都冇後代,又唔打算有後代,個思想咪剩係識睇自己囉。自我中心。

你叫佢示範吓點TUM 到個BB 唔喊,應該會拒絕,因為根本唔知點做。
支持連登仔唔好生,絕後最後一代就最好
你以為扭計亂叫?

特別是嬰兒和兒童,由於咽鼓管不發達(較小且水平),需要一些幫助來鼓勵它們打開。飛機在起飛和下降時(通常在降落之前),最有可能令耳朵出現疼痛

小朋友耳朵不適時,除了會在飛機升降期間無故哭鬧外,年紀較小的會按耳或拉扯耳朵。
30 歲又唔同d?
咁我都祝你明年今日有得請假拜你老豆老母
認同
家下耳仔疼

你估扭計 要氹?
有仔女梗係帶埋佢去旅行,放低佢地係香港咁孤獨,btw樓主示範下點樣控制個bb唔好喊啦,如果唔俾兩歲搭飛機,咁地鐵巴士應該都唔好俾
你起碼有記憶先
2、3 歲自己去過都唔知啦
我係樓主就寧願等下一班巴士
唔去咪仲平
你冇錢買頭等怪得邊個。坐得平飛機係預左架啦,就算唔係BB都有肥佬塞住你個位、老人家又加齡臭、靚女又驚俾人叫me2,唔想同人迫咪去頭等囉
最鐘意嘈撚到你班仆街無得訓
毒撚現實就係碌撚
識行識走加百厭細路 你仲驚呀
佢地以為生完仔仲可以過生前既正常生活
屌你生得就預咗做幾年兒女奴架啦
仲要去日本呢個最忌影響到人既國家
而家廉航興起 自然咩人都去得起
有啲下等人咪覺得自己去得起懶巴閉咁
可能樓豬見到係外國人, 唔識講英文
呢個就係重點,但連登仔唔會理你,總之嘈到佢就有罪,唔會換角度去理解其他人。
連登仔=香港人=自私撚..有幾奇呢...
呢啲嘢好主觀嘅
尤其啲厭世單身窮撚係對BB多啲偏見

可能其它人見到樓主個樣出現係架機到慘過入產房聽演奏樂呢
因為孩子的耳朵鼓膜較成人的薄,所能承受的壓力較小,飛機起降時氣壓變化大,容易造成鼓膜內外氣壓不平衡,可能引發耳內悶脹、聽力下降、耳痛等不適症狀,

家下係唔舒服先叫

講到亂叫咁 生仔又話要考牌
咁咪唔好去囉
一定要去旅行?
咁踢凳係點解?腳唔舒服?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞