帶兩歲以下嘅BB去旅行都唔知咩撚嘢心態

909 回覆
3400 Like 115 Dislike
可以點撚樣呀?同機長講啊嘛?忍你就忍啦,
瞓教?點解又要就你瞓教啊?瞓教大撚晒?忍唔到你咪
趕人落機囉,原機返香港最開心啦你!自私係咁解既咩?
On99,帶小朋友上機就自私?你老母帶你細個出街果陣都好撚自私喎,定係你啞架?吓?
邊到考啊?天才 講就叻
一個po可以block撚哂堆自私父母感謝樓主
狗狗,出黎
Block 啦快 好事黎
點解班人想瞓又唔帶抗嘈耳機係咩玩法?
自私囉,想瞓,覺得世界一定要係咁就岩
有咩事唔順意就瀨人地,唔諗下冇人想嘈,
你話特登就話啫,呢啲人就算搭lift 嘈親佢,佢心裡都屌緊你
垃圾獸父、煮飯仔父母又出嚟噴,想人體諒你咪叫啲同鄉平時唔好咁串根本你哋副閪格有跡可尋,就算係飛機以外都係令人咁煩擾,俾你駁得一個post(仲要冇point)又點,地底泥就係地底泥

殘廁門鎖失靈 港爸懶理有人堅持開門 1句「小朋友急」惹怒網民
https://lih.kg/3186441
引擎聲嘈過BB
點解唔屌航空公司唔研究靜啲嘅引擎
有人腳臭點解唔醫好就上機
老人家有陣徐點解學人旅行
傷殘人士塞廁所都耐過人點解唔包機

一句到尾就係偏見
而會對BB有偏見嘅會係咩人
都知咩料
根本🔟歲以下唔比上機就最好
其實酒店餐廳都有adults only
航空公司可以搞adults only 航班
想靜其實應該帶抗嘈耳機
飛機飛本來就好嘈
無錢無準備好而坐經濟坐得唔舒服瞓唔著係個人問題
如果講自私 所有搭飛機嘅人都自私 嘈住外面啲人
想靜行路搭車坐船啦
你都幾無家教 單親家庭?
冇錢就唔好去旅行,應該要坐私人飛機先啱。
明知唔好湊唔識湊真係唔好帶出嚟
唔明點解可以由個小朋友一直喊喊到世界末日都唔理 頂多講兩句好啦好啦唔好喊啦就繼續做自己嘢

屌!句唔好喊啦係咪講比我聽
慢慢睇哂成個post
plan緊下年7月帶小朋友第一次坐飛機去旅行
見到上面有人提到上機前唔好俾佢訓等佢放下電上機即訓
帶零食ipad書果分散注意力
應該全部都會準備定
希望唔好騷擾到人
做父母真係有責任去處理自己小朋友帶黎既所有問題
樓上班自私家長痴痴地
而家唔係唔俾帶B上機
而係希望你控制到你個B先好一齊搭飛機
控制唔到嘅至少都有番啲歉意
唔好覺得人地老馮要體恤你

坐飛機唔同平時搭地鐵搭lift
搭lift我最多忍一分鐘
搭地鐵我可以行去第二卡
搭飛機係連續幾個鐘頭個位fix咗冇得避開你地

明明個問題根源係因為你帶BB上飛機
->BB上機唔識控制容易喊
->連續喊十幾分鐘唔停其他乘客硬食
點解會有啲自私L家長會拉到人要搭私人飛機
忍你係人情,唔忍你係理所當然

眼見好多有良心家長
識得氹到個BB十二個鐘都冇喊
就算喊都識得拉佢去廁所入面嗌
所以班由得BB喺機上喊嘅根本就係自私L
唔識分必唔必要都做到人老豆老母?
出街畀小朋友去食飯 醫院 公園大自然都合理
去旅行搭飛機 佢大個少少連印象都冇
根本唔撚係必要

仲要搭飛機長程少少都幾個鐘起跳
搭飛機已經唔撚舒服
俾你個唔夠兩歲嘅細路嘈足全程

樓主同我都唔係屌鳩個bb
係屌鳩你依啲自私嘅父母
我帶過細過兩歲嘅小朋友去旅行兩次
出發前已經做晒功課
預備晒所有方法應對小朋友喺飛機上面喊

例如飛機昇降時俾佢飲奶,可以俾佢降底耳壓、減低不適

上機先俾佢放電,盡量俾佢喺飛機度訓

預備零食、玩具、書、卡通片(唔好開聲嘈到人)俾佢喺飛機上消磨時間

阿仔都好聽話,甚至坐隔離嘅乘客都同佢一齊玩

我只係覺得作為父母應該盡責地防止小朋友騷擾到別人

樓主見到個家庭都係事實,好多香港人都係咁,呢D家長生仔真係要考牌

為樓主所遭遇感到難過
你個仔會死得好撚慘
無啦啦講乜撚野出街呀?講緊搭飛機呀屌你
帶小朋友上機唔嘈嘅理撚得你咩?但係問題係你班撚屌搞唔掂自己個仔呀嘛
點解要全機人一齊忍你個仔?憑咩?
講真,小朋友得兩三歲咁撚細個去旅行佢自己都唔知做緊乜鳩,又嘈到人,帶去都無謂啦
我細個都起碼8-9歲先第一次搭飛機啦
做得人父母忍幾年唔去旅行都唔撚得呢啲咪自私囉
咪一尻樣,屌你老母,出街嘈到人又得?出街你又接受到咁多噪音?
唔比有人覺得好困擾啊?係街到好嘈囉,sorry 唔好帶出街啦,
道理咪一樣父母點解要忍?因為個程機?
因為嘈到你個一陣就比人話自私?
咁移民可以點?
行路?
哦,咁你講左自己會中六合彩未?
On撚9 ,必唔必要都要你介定?
你咁講去外國醫病,移民,咁點算?
要你批准? 乜都屌鳩一餐,好波
大把人唔影響到其他人

呢個post 勁多支那放養式父母
他只是個孩子呀!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞