屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
單人公屋,30年後先輪到你啦
最撚憎人俾解決方案仲喺度扭扭擰擰
狠心唔到就唔好問點先幫到佢重投社會 答咗你咪又係做唔到
你老母同阿婆咁錫個仔 咪等睇你老母阿婆俾個敗家仔呃曬囉
唔係真係想鬧你 但屌你狠心啲啦
講到尾都係睇銀包夠唔夠厚姐
無錢嘅乜都做唔到
有錢嘅乜都做到
呢d野係人都知啦
好明顯傻嘅先會講得出
冇比過意見 但樓豬加油
好食好住 點解要去做野先叫正常人

你畢業=失業 唔好以為唔會變到佢

但佢真係幾廢 外國讀書都畢唔到業
耐就唔撚洗排?
諗住同個妹住一世?

同個社工講自己係一件垃圾冇生產能力
細個點點點有童年陰影所以冇自理能力
睇埋個精神科 拎埋老綜

人生贏家啦屌
洗閪呃老人家錢咩柒頭
曬氣,搬出去算啦
其實真係抵撚死 你同你阿哥既分別只係你個性格冇咁極端,分分鐘佢既遭遇衰撚過你 你一日唔知你憑咩剩係吹奏你自己好撚慘

講返現況,佢既極端性格加上佢根本就係憎恨你班含家產 第一一定好撚憎你 佢唔打鳩你算係咁 佢根本冇野好輸 ,第二你屋企一定係欠左佢 生得出黎就要養 你地仲要咁撚樣對佢 個心態一定係同你攬炒 佢既朋友先係自己人 你地係敵人黎

咁既背景 佢一係撈黑比人斬死or坐監 一係做廢青好似依家咁,你只係少數天生性格睇得開 你憑咩話佢

再講多次 佢係你老豆老母造成 你冇資格話佢 你只係有資格當佢冇到

呢個真 搬出去一了百了咪算
咁似我阿哥既
不過我阿哥連街都唔會出
真係好煩唔知要點解決 屋企人又下下護住佢
唔通真係要養佢成世咩
佢地都係人,識思考。點可能唔會諗。

做得隱青,一開始都可能考慮個 機會成本。

唔做隱青,得1x k既月入 同 黑暗既未來。
做隱青 ,收入係低,但開心過。

唔展示誘因,照一條光明既路 比佢,根本就唔會行番出黎。

我係樓主,就不如叫佢番工。拎到既人工,可以繼續自己做下啲生意仔、砌更強既打機電腦、買下股票,睇下致唔致到富,之後退休 繼續打機 食下女 做廢青 仲好
踢條廢人走 完
外國啲大學不嬲易入難出
依加做廢青 最多都係打下機 訓下覺,幾悶。

但第時有機會 做一個有錢既高級廢青,玩既野會更加多
以前有朋友都無做野好多年,實情佢係排公屋,點知真係排到。之後返工仲交平租,一年幾次旅行又成日食好野。
同老母搬走,唔預佢
做唔出就慳返啖氣
27歲人仲有咁多人幫口係佢老母生佢落嚟搞到佢咁,而家係佢老母對條廢鳩負責,睇到我以為樓主阿哥得7歲
又唔見樓主跟埋一齊做廢柴?
世界上大撚把悲劇家庭,大把窮人啦,個個都好似佢咁呃屋企人買保險,問細七歲的阿妹借錢咁無用?
真係覺得家庭背景100%決定晒你人生的,你知自己唔係含金鎖匙出世,使唔使去刷首抽?怨天尤人又唔諗下自己有幾無用
鄭伊健上咗早霸王稱全成冇做過嘢
https://lih.kg/3183335
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞