屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
你講得啱 其實唔關我事
點解樣樣嘢都要攬上身
係自己諗唔通
搵時間平心靜氣同佢溝通下
畢竟你地由細到大成長環境都咁差

你用d激進手法 (唔比錢佢 停佢電)
佢癡起上嚟隨時攞刀斬9你一獲熟
上面條友咁都講得出
日本大L把呢啲人
講緊10年唔出街都ok
廢左2年表示唔會care 只要一日有屋企水電煤 餓唔死 一日都唔會返full time 最多返多兩日pt俾自己食飯
呢種生活好撚爽
我都好想做返廢青
因為你住埋一齊
朝見口晚見面
會影響到
係好正常
你之後畢業打工結婚搬走
就唔會再想理
你就會覺得管埋呢啲嘢
係幾撚on9
曬心機曬時間
而且輪唔到你管
咁佢好明顯唔係隱青
應該叫廢青
你諗多左 你地死唔死係唔關事
如果你媽有錢留低就更加唔洗諗會變

有d人真係要乜都無曬 慘到最慘個一下先識醒
你點知道的
自己有能力咪塞啲錢俾佢洗
自己無能力照顧唔到,理嚟都曬氣
又幫唔到人,又要自添煩惱
天下本無事 庸人自擾之
點解一定要迫人重投社會 佢好明顯就唔合適啦

係咪要迫到佢上天台跳落黎你先識醒覺?
你地屋企由細到大都係咁看待佢 點解你會覺得佢突然諗通
人點解要食飯?因為肚餓
點解係打飛機?因為鳩痕
同理,當佢所有嘢都得到滿足,咁佢仲有冇動力去完成一個目標?唔會㗎嘛
你攻擊佢只會令佢逃避,除非你搵到一個可以令佢逃避唔到嘅方法
呢啲人咁都有朋友
你叫佢呃就呃出面啲人,唔好再呃屋企人錢
試吓同佢傾一傾 好多時候佢都係因為睇唔起自己 覺得自己好失敗好冇用先會咁
搵專做隱青嘅社工?
係 佢倚住屋企人錫佢
唔好理佢 為自己著想
最好係靚女社工應該會聽
佢咁生活都係浪費地球資源
我都想躺平 感覺起香港點努力都沒用。

啲朋友成日都話 你in iBank、fund、BlackRock 、ig4好犀利。我聽完 都得啖笑

平均房價一千萬既香港,比著你月入十萬,你都要供三十年樓,住幾百尺既劏房。有番工冇放工。

如果屋企好有錢,我都想好似樓主細佬咁 躺平

得閒就打下機,無錢就打份牛工pt,或者攤大手掌 問屋企人拎錢
Cut佢wifi咪得囉,唔返工唔俾上網
點傾 同佢講嘢十問十唔應 無論whatsapp定當面 好聲好氣定鬧佢 都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞