屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
但倒轉講都啱架:可恨之人 必有可憐之處。宜加樓主係想點先?如果只係想上黎發洩,咁咪ok,但如果真係想自己有覺好瞓/老母開心,咁真心咁多d關心阿哥,慢慢令佢面對呢個現實/自己先更為適合。
人生有高低起伏,希望你低迷個時你身邊既人都會咁周你講
好呀好呀,等我有一日好似樓主呀哥咁,躺平住咁等人企響度「高姿態」咁話鳩我啦吓
睇嚟你真係冇跌過唔知咩叫同理心
屋企有得借有得攞洗咩返工
又真係冇,因為我冇一個好似樓主老母咁嘅人可以俾我廢足咁多年
On9 有老母就可以令你唔廢?投身社會未呀ching
咁好似仲慘
樓主個呀哥好食好住,唔洗為個家付出,洗晒自己錢就問老母問兄弟姐妹攞,攞唔到就問個呀婆攞,咁都同我係人生低谷?咁叫做跌過我真係唔介意跌返十幾年啦
咁要睇佢經歷過乜野

有啲人俾女帽完,離婚,都變仇女撚,
成日上連登屌7所有女人啦

如果佢唔好彩比人欺凌出賣過唔止一次,
對外界失去信任感都好平常,
屋企反而可能係佢最後可以信嘅地方
所以先足不出戶留喺屋企
我都覺得佢阿哥個case應該係過太好
因為佢都仲有朋友,有社交
唔係果啲唔想離開屋企嘅

或者要等佢啲朋友開始有自己家庭有事業
佢會開始想追番上呱
到時自然會有新嘅毒撚FD,一世㗎啦
佢呀哥有同理心就唔會好意思係屋企廢足咁多年啦
要人對住個廢柴有同理心
咁個廢柴有冇對屋企人有同理心呀?
佢玩到自己覺得悶就會搵野做
你可以叫佢攞住綜緩先幫補下
如果個呀哥係當佢呀媽還返佢俾人打俾人欺凌嘅債㗎話,佢係唔應該搞鳩到樓主,又嘈人瞓覺呢樣個樣
點解成日都見你係連登話男人仇女、話男人廢,你係咪激進女拳份子
點解成日都見你係連登話人地話男人仇女、話男人廢,你係咪激進連登毒撚

無話過男人廢喎,我話有啲男人廢炸
係咪你對號入座
唔掟佢出去咪由你老豆老母養
佢地生件野出嚟 要當寵物養係佢嘅事
如果你老豆老母係有錢人 養廿個敗家仔都得
父母副身家你爭到一半咪得
你sure? 乜你又唔中意連登毒撚呀?

我好少上lihkg,一定上得少過你先,

但你個名太好記,觀點又「特別」先記住左

我下次見到會screenshot 返同你say個hi hi
覺得觀點有問題咪駁觀點
人身攻擊對我無用
你都話返我做激進連登仔啦

我搵唔返你上次講咩仇仔啦

都冇興趣搵,係咁
無端端自己突個頭出黎對號入座
我覆緊嘅人同你完全無關

自己彈出黎比人屌然後怪人地屌你
無得救 識個人都係咁 ,仲聲大夾惡同人講‘佢生得我出就要養我’

依種人世界唯佢獨尊 唔會接受人意見 人地覺得佢有問題 係人地既問題 唔關佢事
見你成日開人拖提下你乍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞