屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
現實中8成人都係營營役役,做另外2成人嘅奴隸
都係自己諗通咗 屋企冇個咁鍚自己嘅老母
最窮個時一個麵包/一包印尼撈就當一餐 一日食兩餐 一日十蚊都唔洗
不過我仲做廢青個時連pt 都冇返 再返出去搵工/去多人嘅地方 真係會標冷汗
咪就係 分分鐘樓主畢業之後仲衰撚過佢
長工都未返過有咩資格屌佢阿哥唔返全職?
唯有希望佢無職轉生
顧掂自己先及人
你連自己獨立能力都冇就唔好搞咁多野 你會頂唔順

將來有獨立能力 先照顧伯母 呀哥擺第三

最後一句 對自己好d 甚至好過屋企人
廢青,一D都唔隱
多謝你
我會好好控制自己唔鬧佢 仲諗住用激將法
都有諗過搵佢朋友 不過我無佢FB IG
搵社工都有諗過 但驚阿媽抗拒陌生人介入
其實冇其他台啱開
我有叫 真係忍唔到口

你老母一日唔放手加佢自己唔肯醒嘅其實你做唔到啲乜嘢
同佢嘈都冇意思
因為佢識玩 知道遊戲規則
你阿媽唔會放棄佢
佢返下pt就有屋住 生存到
我中學畢業就做咗一年嘢儲錢先再讀返書 之後keep住半工讀 所以先有錢交學費
點解唔信
我以前都唔信呢個世界有咁厚面皮既人
出黎做野之後發現咩人都大把
激將法只會激親你又激親佢
陌生人先好介入
社工同輔導員都唔會幫自己朋友做輔導
朋友家人角色係用黎提供情緒支援 唔適合介入嘅
地球人口咁多。有邊個唔係浪費緊地球資源

你唔係高大180cm、靚仔靚女、家財萬貫、起社會有高等地位,都係做緊一個可被替代既齒輪

死左,個世界唔會感到可惜
你呼吸,食野,開冷氣都浪費地球資源,不如死左佢

on9,浪費地球資源唔係你同我呢啲小市民諗架
我覺得可以試下由佢朋友入手
佢似係緊張朋友點睇佢嘅人 如果你話俾佢啲frd嘅惡行 佢啲frd應該會恥笑佢 俾到壓力佢正常做人
樓主同廢大哥一間房,咪成陣精液味
多謝曬大家凌晨3點都陪我傾 比意見我
講曬啲嘢出嚟舒服咗好多 連登有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞