屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
屌 一樣
前日睇到個上進po 見到啲人話你無能力先會唔上進 得啖笑

呢個年代最大問題係物價好高 人工無加過 上流機會又少
之前住劏房真係會聞到
而家有自己一間房了
咪係。起香港上進,我寧願去外國啲果園 摘下士多啤梨 算 更加開心
有報過驚 但黑警唔理 之後都係忍
最尾入咗庇護中心住 喺入面比啲童黨欺凌
好細個都記得有個女仔蝦我唔比我用中心啲電腦
之後就搬咗出嚟住
建議幫佢搵份hea工等佢適應返工個生活先
將你呢篇野send曬比佢啲朋友睇
點解啲人會好撚鍾意香港
最大問題唔係隱唔隱青

係屋企財政狀況 sup唔support到佢既隱青生活。

如果屋企好有錢,月入幾十萬,咁番唔番工 都無所謂啦
逃出舒適圈
唔係佢既錯,唔係你既錯,都係社會既錯,香港既錯

一個窮人生一個BB起香港,本身就係一件不負責任既事
人大咗發現靠屋企係無問題
大把人靠緊屋企
廢青阿哥就唔一定隱,搵少少錢都可以成日去賭飲酒屌女,到冇錢先搵屋企人,約唔到人先喺屋企打機躝屍

兒登啲裙腳仔隱青唔會明

樓豬你讀完書就好快啲搬出嚟,你有你嘅人生,你阿媽有佢嘅人生。而你屋企條垃圾你唔使理佢,裙腳仔唔會玩殘佢米飯班主
咪係大把富二代都係咁

書讀唔成,成日玩,唔番工,但靠屋企,都沒問題

結論:唔係廢唔廢青既問題,係錢既問題。一個好有錢既廢青,係唔會被人標簽成 廢青架
做人搵咁多藉口做乜啫?
大把人慘過佢啦

我見你話佢對朋友好好
不如你搵佢啲朋友傾下?

佢擺明係度逃避現實
食好住好身體好

有手有腳叫佢幫幫手
去拎間公屋拎綜援自己好過啦
連登吹捧嗰個胡智同咪係

人哋Oxford畢業 之後做健身教練 而家開咗studio 有時間就畫下畫 搞下慈善
老實樓主企得翻起身係你勁,但係唔係個個都做到
有錢既廢青

如果唔係有錢,佢同樓主個呀哥一樣 都係要出黎番pt,被迫要搵工 養自己。

有錢真好
難聽d講
有咁嘅局面都係屋企人搞成
唔好諗咁自己可以解決到
做好自己就算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞