屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
買重佢保險
傻啦 點會冇用
見佢話打機大叫, 估都係啲要同人連線一齊打既game 要全程係度先得
係佢打到最興起時候cut佢電 實同你反面
但係如果佢有暴力傾向就唔好咁玩好過
死火原來無返full time就等於廢人
啱,錯嘅唔係你,係呢個世界
慈母多敗兒,rap啦
你愈逼佢佢就會同你玩埋亂倫,放棄佢啦
佢呢啲人唔殺到埋身都唔識反省
佢興趣係打機 要令到佢覺得有影響
一定係打到最興起時cut佢電, 累到成team打輸佢先會有感覺
但你迫太緊佢又有機會反抗得太勁 其實都幾難搞
建議你先cut家用 唔好再有任何直接經濟緩助

btw 見你講到自己咁窮應該唔洗交學費, 輕鬆full grant先啱喎
同樓主差唔多
家姐畢左業就無做野
隱左4年幾
朋友搵佢唔會理 講正經野又唔聽
佢啲fd仲要透過我黎搵佢
想約佢食餐飯 都唔理人
屋企唔係咁窮
0 grant full pay緊
我老豆老母無搞離婚 老豆有層樓
但我老豆唔會比啲資料我 所以無辦法
咁都有朋友
佢係畢左業之後性情大變
佢之前好鐘意social 亦都有返工
畢左業就一直隱 隱到宜家
拎佢黎做性欲工具
要搵到日本公司請外國人工作
唔會好難嗎?

要學幾多年日文
先可以有呢個程度
又一下拖到極端冇得討論
成件事主因係佢老母心軟 冇人趕到佢走
要慢慢嚟
我中一開始學,佔人生一半了
但日本留學的話應該一兩年就學成

如果做IT coding,應該唔識講都有人請
自己讚自己簡潔而有力
實際上全部都係廢話
根本做個平庸既人高不成低不就都未會淪落到咁,好多人都冇乜機會向上流,但至少搵得夠自己食自己玩,而唔係完全放棄狀態
同我屋企果件好似,我地多鼓勵多稱讚佢之後,終於30頭肯出返黎做野。

點知唔夠半年就搞大左個肥妹個肚,生完一個又一個,佢地一家四口霸左大半間屋。佢地2公婆工時長、人工低、又無心湊仔,基本上交晒比我媽湊。

簡直係成家人既惡夢!如果時間可以倒流,我地寧願佢做一世隱青、咪拖累咁多人
屋企果件40離緊頭到依家都未做過野,
冇錯係未做過野wfc
家門不幸 小朋友好慘
呢d case 一係佢針 一係你推佢針
唔係比老豆毒打咩,清你癲癲地
點稱讚
喂屌 你廢得好
睇醫生
你先顧好自己情緒再開解佢

唔易解決
最快都要幾年
我覺得呢啲真係冇咩好憎
你俾機會佢唔洗做嘢就日日可以吃喝玩樂
好多人都唔會理咁多乜春尊嚴乜春志氣 其實好合理
你可以令佢似番個人嘅方法就係佢唔返工你老母就唔俾佢住 就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞