屋企件廢青係想點

540 回覆
1136 Like 66 Dislike
唔好諗住改變佢,係冇可能
要等佢自己醒覺
但呢件事好難發生
頂唔順,自己搬走最好

利申:屋企有個咁既細佬,中四之後冇返學
冇做野日日食痾瞓,老母縱出嚟既
到而家三十幾啦,仲係咁,冇得救
然後我搬走左之後冇眼屎乾淨盲,生活好愉快
叫你媽層樓唔落佢名 再通知佢第時媽死左你訓街咁佢就會識諗
做緊件大事 比d時間佢 正面點
阿姑學人上連登
窮撚冇家教就咪撚生啦 害下一代 好似樓主老母咪害左2條生命囉
咁你都好撚慘,正常朋友都無個
你理得人啫,樓主你自己過得好成功,你咪又係資本家既奴隸。你以為為人好,成件事俾你愈搞愈鍋
要等到佢呀媽死先會改善到
好彩層樓係租 否則將來你有另一個爭家產頭痛既問題
單睇你文字描述都知佢爭撚硬 如果有
我覺得自己是0, 都有得救
你呀哥好明顯係覺得你呀媽呀爸欠咗佢
生佢出嚟唔識為乜
供食住讀書係做父母基本責任
無錢無能力就唔應該生
講到俾好多錢去外國讀書就大曬咁,其實只係好閒
佢去到外國,啲同學有幾多係窮人?要父母死供爛供先可以去外國?可能有嘅,不過小囉
想出去玩,又無錢,又要去做黑工
啲同學仔,無錢就隨時問父母拎,唔使一哭二鬧三上吊先有錢
難聽啲講句,點解你呀哥要對你父母負責任?
佢父母都無為過佢負責任
你哥係一個有理想嘅人,佢唔甘心係呢個屋企,佢對現況唔甘心
佢想搵好多錢,所以去做保險
結果成功開咗3張單,結果俾呀妹說服呀媽呀婆cut 單
連小小成就感都無埋
你覺得你仲有咩能力可以說服到佢照顧屋企?
你講到你呀媽嘅付出好大咁,但其實只係好皮毛
講到底係因為無錢,更加因為無愛
你呀哥先會咁

我諗你呀哥要你呀媽過咗身先會振作
隱青連登仔:佢要點生活關你咩事
咪就係你老母嘅錯
斷電斷網前一定要收起把刀
lm
恭喜巴打逃離左原生家庭
冇錢仲供個仔去外國讀書
抵撚死啦咁 講緊你老母
自己攞黎架wo
如果係死供,要佢自己搵生活費,可能寧願唔去
好難想像點解同一個家庭你咁正常,另一個咁痴線
你老母死咗對佢就係最好嘅贖罪
通常都係咁,唔會全部仔女叻/全部垃圾
我識一個家庭阿哥係律師,個妹17歲已經比人屌大左個肚+吸毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞