係咪得我覺得元宇宙呢個concept好低b

344 回覆
586 Like 27 Dislike
屌 我買隻gta已經玩到入面既野
又唔可以咁講
我玩witcher3 gta5 rdr2 真係會睇下風景
我都覺得刀劍嗰種成個意識入左第二個世界既自己先叫得上元宇宙
依家呢d只係VR online
你人既意識仲係現實世界
出曬煙著曬火 你形容得好貼切又好好笑
你無得租地畀人收租呢
快㗎啦!遲啲喺個腦入面裝埋晶片就做到,植物人都可以企到
阿mo有希望啦
冇記錯現實好似有online game做到
買個星球返嚟租比人開發貿易抽稅賺錢
元宇宙重點係可以用更小資源做到更多野
例如返學唔一定要起一間學校出黎 可以係元宇宙入面返學 咁起學校土地 建築成本 都可以慳返 不過依樣係過於理想事
是 多數咬煙 四眼老mk
Online Game 4.0
Online Game唔係唔搞返 只係等VR系統成熟先搞
其實都係趨勢黎啦
其實元宇宙冇你想像中咁複雜
因為現時大公司數據被壟斷,用戶係網絡上只有使用權
所以有人期望用加密技術打破壟斷,用戶有擁有權加使用權
最低b係賣nft果班撚樣成日話買完可以係我個元宇宙度有咩福利 儲定錢係我個元宇宙買地 講撚左佢有權利做地主賣地比人咁
其實都唔知乜春嘢叫元宇宙
不過女VR我覺得有潛力既
gaming,presentation,learning呢幾方面都好有用
你唔洗下下話要揸人對波麻?勁淫濕!
其實好多idea喺初期都係無人睇得起,好似vine都無人覺得可以贏utube,結果tiktok咪拎咗依個idea,utube ig要抄返佢轉頭出reel。

話佢可以改變世界唔係變好,而係更容易昆水魚賺錢,你食頭啖湯咪賺到,同NFT一樣。

當乜柒你都懶高明話on9,固步自封,到人人都用你先做羊用埋一份乖乖俾佢割,咁先最on9
咁又未必On9

大公司都會用sandbox
邊個先係懶高明 新 iphone 發報拎部 3310 demo ? 自取其辱果個咪 on9

講到做到先叫同人講咩叫固步自封
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞