係咪得我覺得元宇宙呢個concept好低b

344 回覆
586 Like 27 Dislike
當你做到個觸感技術
你同我講你開個server係全世界60億人都入到仲要環境同人物畫質係高?
唔好玩啦

gta都係20幾30人一個ser咋
咁都有得瀨香港
想問邊個「唔接受」VR技術?
咁都打到稻草人
VR技術有咩咁特別打破傳統令人反
我阿婆都接受到啦

不過市面啲game唔吸引同埋頭暈問題未解決到
呢啲硬傷你又瀨返香港人轉頭?

連打陣機都會頭暈呢個問題都未解決仲同元宇宙可以入屋
吓你好多game入面嘅嘢喺現實世界都有價有市可以兌到美金賣比人喎ching
VR放醫學用途做咗好耐啦
咁係VR技術
關元宇宙撚事
Online Game:元宇宙
運輸:物流
看更:物業管理
JPG:NFT藝術品

語言偽術嘅野,全地球都係一樣
基佬可以扮女人享受畀男人吉屎眼
點解你講到咁易?我畀一分鐘你變到吳彥祖咁靚仔
一直覺得可以用the sims代替
因為元宇宙,就算你個真樣係八両金,入到元宇宙就會變成金成武,食乜女都ok,同埋D女一定係靚女
點解強調異性交友

同性唔得既咩
overlord本身用電腦玩㗎wo
大家都幻想緊係 Ready Player One 咁款

實質其實係低質版 Minecraft VR
佢地係解釋緊 Ready Player One 依套電影嘅世界觀姐
好似你呢d人咪就係我講個類人囉,一睇就知你試都未試過又唔了解啦,你呢番說話VR岩岩出既時候我都好認同架,冇野玩加會暈,但其實而家有唔少大作,同埋有方法解決頭暈
on9咁就代表反?
我真係笑撚咗
試完暈同埋留意到市場上嘅game都唔吸引你就話我係反

大哥你係咪以前世界上有任何新事物都要接受你先叫開放?
係咪有自己主見對一件事物有批判就叫保守就叫唔接受新事物?
你係咪覺得自己好有獨立思考?

上兩個禮拜我先仲玩完嚟
但真係無game吸引,唔想玩嘅我就變咗一個落後嘅老嘢?
好撚on9
其實咪即係the sims online
得啦得啦,你唔係反,你係好有獨立思考,真係有試過同了解哂d game,我都冇話可說,對唔住大佬
崔智雄會解釋比你聽
估到最終理想係人類唔再局限係肉體,所有勞動力都由電子機械化取代,人類真係可以全世人訓低過電子生活,唔會比肉體局限

要達成呢個目標,踏出第一步一定係好柒架啦,睇返初代電腦咪又係原始到笑

只係唔明點解NTF會有人炒
唔好意思
點解我要了解晒所有game先得?
你ps5係咪會試晒所有遊戲先會去決定買唔買?

你唔識一般market消費模式?
睇完頭十隻八隻都唔啱心水就走㗎啦
娛樂嚟㗎咋,我真係要讀書咁讀每隻遊戲去做analysis㗎?

笑撚死
自己成個市場做得唔夠好或者包裝得唔夠好
然後去瀨人唔主動去認識你所有game
元宇宙係個概念黎,本身係講緊係電腦世界同現實身體上互動/感受,包括埋經濟體系
個概念好簡單,唔新同唔特別,但實現要好多唔同技術配合
會應用到vr點會唔關事,就算可以用電腦控制嘅飛機杯都關事
發展唔一定0去到1嫁嘛,1去2都得嘅,
vr技術係有,但都重有好多限制嘛
不嬲我都講緊技術/硬件未成熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞