買電視機 / 換電視機 集中討論區 (113)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
暫時仲好少時間試, 其實聽落唔差既, 因為我無玩開音響, 所以唔係好識無加9200s, 都係因為無玩開, 想睇下自己聽耐d係咪想追求更好效果

唯一覺得唔好, 就係無airplay, 尋日想淨係聽歌, airplay出sony電視再出最方便, 我試左手機駁藍芽唔係好work,一來勁細聲, 二來佢會改埋電視個setting
另外仲有harman kardon同AKG幫手, 雖然唔知佢地有冇參與~
不過的確佢將個門檻降左好多, Q600B+9200S都係4000左右, 差不多價錢買SONOS BEAM 2得單體冇後置冇SUB冇天空發聲喇叭

Q700B又強化左天空發聲喇叭, 9500S又有天空發聲喇叭加強ATMOS
想要AIRPLAY要Q700B
後置都係睇戲用, 聽歌除非你開SURROUND MODE, 如果唔係應該唔出聲
以前冇SOUNDBAR呢樣野, 家庭影院門檻好高, 主要係因為冇空間放左右喇叭
本身個sales話匯豐卡做優惠好抵買, 我本身完全唔識, 又話手機藍芽播歌都得, 只係無諗過個藍芽咁廢, 而家買左就算啦純聽歌開埋電視太低能, 遲D可能都係用返homepod播
純聽歌應該HOMEPOD仲靚聲
SOUNDBAR主攻多聲道環繞立體音效同BASS
唔識唔緊要, 有我地幫你
我諗都係會用homepod架啦, airplay射出去方便好多, 又唔洗開開熄熄部電視, 又慳電
多謝哂
個陣都係入左呢個post先去馬A95K
明明 step 爺只推介 oled
道歉畀個屎窟人睇咁核突架
佢想你...
多謝step巴
嘩A95K~
應該配Q990B SOUNDBAR
我睇情況分析, 不會盲推, 你唔見我實問佢地用途架咩?
另外唔指明接受水貨既我一律推行貨, 唔可以迫
除定褲等你打吖~
you are welcome bra~
A95K用落正唔正, 暫時民用最強電視
哦,乜打pat pat除褲打會痛啲架咩打pat pat都唔痛,不過我唔buy體罰
打pat pat都唔痛
放左右唔難,但放後面拉線就好煩
所以現在SOUNDBAR後置多數無線, 不過都要插電
我細個屋企人輕則搵嘢打手板,重則直接狂摑面扯頭髮,雖然多數係重所以打pat pat對我嚟講唔會叫好痛嘅

不過打人呢啲嘢我唔會做
直接狂摑面扯頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞