買電視機 / 換電視機 集中討論區 (113)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Call 保養就可以

是否一條條打直果D線?

唔係burn in
當然,過百位巴打幫襯過
另外refresh panel正常一年用一次,唔可以隨便用,會增加螢幕損耗,電視有提示先好用
留意返呢個係邊個既post
又一個爸打可以享用Sony 保養服務
其實買個電視真係五年到十年嘅事

唔知點解今次買咗電視
都留喺呢個買電視post 咁耐

究竟有咩魅力呢
賓周巴都係上年買電視, 都係唔知點解近日回來坐下傾下
歸屬感?
難得連登的清泉po

SAME HERE
我買完都久唔久入黎睇

有冇巴打買完Sony電視配返Sony soundbar? 想知正唔正?可以電視同soundbar一齊出,好似好正咁

之前係百記買埋三叔Q600B,諗緊會唔會差好遠
Sony soundbar同價位規格偏弱
Q600B唔差啦, 最好配埋SWA-9200S姐
簡簡單單5.1.2
其實生巴嚟計大家都係睇返音響品牌,例如
Sony 都算
Denon
Yamaha
KEF
B&W
Devialet

唔明點解會聽lg, samsung
除非同牌子用到電視中置喇叭功能, 否則唔同牌子都沒有分別
因為samsung同價錢下相對齊料
B&W, Devialet, SENNHEISER都唔平
YAMAHA好似冇心搞
DENON OK
SONY偏信仰價
嬲完未吖, 數碼獸
道左歉先
我知啦
我俾呢度一個淒美嘅愛情故事吸引住
只是一個虛構故事
最近想買55寸電視
睇戲:睇youtube:打機 比例 4:4:2
Budget 1萬

追完post見step巴推介既Sony 55X85K 覺得唔錯

同時想買個靚soundbar享受下聽歌睇戲

睇岩Samsung Q930B 大概8k
見佢寫Spacefit function要有Samsung電視先用到
好唔好為左個soundbar轉Samsung電視?

轉既話 55Q70B 好唔好
定係加多少少上55QN85B

定係用返Sony 電視 轉過第二隻soundbar
琴日落AVLIFE睇左部 LG C2 65” 見到價錢之後想買水貨 水貨有冇咩要注意 感激不盡
Sony 55X85K + Q930B
Q930B spacefit功能不需要SAMSUNG電視, 高階型號可以自己行到, 配SAMSUNG電視只係多個Q-SYMPHONY同步出聲功能
有錢就上55X90K
基本上盛澤服務已十分不錯, 不需要擔心
問果陣記得話係連登巴打就可以
多謝巴打
最緊要耳聽為實, 巴打用落覺得點? 有沒有加後置?
Samsung soundbar 有料到,因為佢哋好揼本做R&D,相對之下音響牌子可能會因為唔想影響到自己更高級產品嘅銷路,未必咁認真搞soundbar 果邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞