有咩Game 會玩到流馬尿 ?

617 回覆
547 Like 54 Dislike
師兄係咪調轉咗

打錯咗

好touching
但個遊戲我覺得叫做老豆覺醒既過程
嬲係好嬲,但喊個位係美心經歷過咁多折磨但依然好單純咁問返老豆如果仲有下世你仲願唔願意,嗰吓真係頂唔撚緊
呢度係第二集編劇編得鳩,我覺得TLOU 最尾Eillie早已知Joel做左d咩,所以最尾叫Joel去發誓 係為左比理由自己生存奮鬥落去,再點埋題The last of us.

第二集打破曬d人物性格設定,得返d膚淺設定,垃圾到唔知仲以爲搵中學生寫
就算過咗20年畫面都唔outdated喎
2D+水墨畫背景嘅巔峰,去到仙山島你就會明
反而你玩20年前嘅3D game會啃唔落
第一個迷宮嚟,其實冇咩寶物攞,熟路嘅1-2分鐘(唔包括戰鬥)已經去到村民獻祭小雪個場景
其實大部份迷宮都冇咩好執,劇情去到通天塔上虛空之門之後嘅迷宮先多啲寶物值得去發掘
識玩一定係玩煉妖壺合成,刑天都煉到出嚟

仆街小島,講晒成件事出黎最後要player自己撳口制殺the boss
十分神作,嬲到喊
咁都好啲 我誤打誤撞勁快行到去救小雪個位
妖壺合成等我遲啲玩熟手先玩
依家好多野仲摸索習慣緊
文字遊戲
唔知點解覺得第二集冇咁感人
爆完機記得聽埋OST,好撚正
Apple Muisc有完整無損版,雖然大部份都係幾首theme不斷變奏,但又首首唔同feel
戰鬥組曲好撚激昂,回合制RPG打boss都好有緊張感
最唔習慣係敵人無血量睇 打隻boss 心諗幾時先肯死
咁係因爲你本神魔異事錄收集率唔夠,你click右上角入去睇睇就知
好多????
同埋想問下符鬼有乜用
係咪後期先有用?
你當佢係精靈圖鑒咁,每次遇敵都會增加識別率,到100%就會完全收錄隻怪嘅資料
其實呢個係要不斷刷嘥好多時間,爆幾次都未必全圖鑒100%
符鬼係一個額外輔助戰鬥嘅工具,仲要注意五行去培養
養得好可以當戰場第四人,養得差就係空氣寵負責賣萌
感謝師兄不停解答
我玩到停唔到由朝早玩到依架 跳咗船無耐 係山賊條村
但有時我出技打人 係扣人好少同係藍色數字
係唔係因為屬性問題打佢哋唔扣血?
原神 阿瑠
唔使客氣,但凡喜歡玩軒轅劍嘅玩家我都會盡量解答
隻game有五行相剋概念,相生會幫對方加血(出藍字),相剋就會打出critical效果
例如打第一個boss鲛精就係屬水,你用屬木嘅法術打佢就會易啲,用屬水嘅法術就會反過嚟幫對方加血
平時隻game係唔會話你知每個人嘅隱藏五行屬性(包括敵我),但其實可以用性格同佢學到嘅法術判斷,例如玉兒大部份學到嘅都係火屬性法術,性格又剛烈直率,你都大概估到佢係屬火
至於敵人嘅屬性,只要你神魔異事錄收集率夠高其實都睇到,第一次玩就基本靠鳩估,除非你邊玩邊睇攻略
一開始符鬼有得比你揀屬性都係咁解,阿仇係屬木,揀水或者火屬性嘅符鬼會有著數,當然你係邊隻cute揀邊隻就當我冇講過
真係好好玩
玩到晚飯都唔記得食
岩岩卡左係程咬金秦叔寶果到
要睇攻略 去打青蛙升lv先過到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞