有咩Game 會玩到流馬尿 ?

617 回覆
547 Like 54 Dislike
Metal gear PP, 後尾基地中晒病毒,蛇叔要殺自己友,班人又唱晒歌,一路流馬尿一路殺自己兄弟
141 yoyo
入黎就係想打佢

仲有幻想水滸傳2
兄弟
Nier Automata

射彈幕個段不停問你世界毫無意義,點解你仲要戰鬥真係抹住眼淚玩
咁你應該會好enjoy草齊108個同伴去同政權鏈過呢個過程
FF0
我記得隻game最後停火同前面啲選擇都有關既
人地真係可以靠贏民意打動民選政府
中間都死過好多和平抗爭者 又比政府定義係暴動
呢隻完全係可以當單機咁玩
佢最多打地城同Raid會幫你自動組隊
但普遍成個community都勁nice
你唔識玩/犯錯啲人仲會慢慢教你
而且最近好多地城都加咗可以同NPC組隊嘅功能

官方繁體冇,但可以裝漢化補丁
個補丁通常係跟中國服,會遲國際服一個版本
預設簡體,但有excel檔,要轉繁體唔難
最新嘅劇情通常要食生肉或者等下一個版本
如果你係買steam版都冇咩難度可言,求其練一練lvl基本都唔會卡關(因為每升一級嘅經驗係原版一半),假設難度1係無腦睇劇情,咁我最多只會俾2-3嘅難度分
至於睇唔睇攻略就見仁見智,純體驗劇情通常唔使,因為流程好線性,話嗮俾你知下一步做乜,不過你第一次玩9成只會打到小雪結局,不過就算要月兒結局都唔難,有咩劇情發生之後都係第一個同月兒對話,有咩都選擇月兒優先就得(有個隱藏機制計分),夠分上到赤貫星就會觸發復活月兒嘅劇情
但如果你要完美通關,例如搵齊DOMO小組成員、打隱藏上古魔獸、收集全道具等等,咁你就走唔甩一定要睇,我爆咗咁多次都記唔嗮啲要素
空之軌跡3rd 星之門15
打錯字,月兒=玉兒,自屌10次
因為有幾位師兄都覆我唔同遊戲既問題
所以係依個留言一次過感謝幾位師兄既解答

我諗應該玩左天之痕先

然後睇下收唔收到幻水既碟 如果唔得就等下年佢出重制
最後應該先玩ff14 因為呢隻game
長玩長有仲有更新 放到最後
係 真係戲黎
小雪結局都好慘,玉兒犧牲七世陽壽唔過二十歲嘅代價為咗見阿仇最後一面,留低一首琵琶曲,但返到人間之後阿仇永遠都唔再記得玉兒
伊蘇8
Its a beautiful day outside, birds are singing, flowers are blooming, and days like this kids like you, should be burning in hell
睇字都sad嗰時玩NDS版中途棄game冇去到呢度
扶刺蝟婆婆落船諗起都
Finding Paradise 冇遺憾,最後見返Faye一面 真係最有feel
呢隻Game真心好come玩,雖然故事王道,但贏在描寫細膩,人物立體。戰鬥系統叫做爽快,又多隱藏要素。個人認為算係NDS上面數一數二嘅好Game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞