有咩Game 會玩到流馬尿 ?

617 回覆
547 Like 54 Dislike
LF2
呢隻真係好撚正,第二代都係神作
玩電腦版
DS ptde 出果時因為未換電腦 FPS 得廿幾 打完病村就棄咗
後尾換電腦先打到爆機
已經喺網上面睇過解釋故事嘅成日講葛溫傳火係呃鳩你 就覺得佢係個仆街
但係當自己真係打到入最後
葛溫出嚟果時見到 佢第一個燒嘅係自己
加埋佢首BGM覺得佢好悲涼
後來打DS3 一路都係覺得好流暢打得好爽
直到打最後大佬個葛溫形態 首背景音樂好出返嚟
見到第一集仲係一個傳火嘅大王 依家變咗火屎入面嘅一部份 又帶返完結嘅感覺出嚟

開場就係:火最有一天會熄滅
由一代打到三代 成百隻boss 升咗幾百lv
到完場都仲係:火終有一天會熄滅
傳定唔傳火都係一樣
(嗰時dlc 未出 仲未有得畫新畫)

Btw 覺得葛溫首theme 最帶出到未世一切都完結嘅感覺 又係最終boss 隻game 都就玩完 配合得好好
https://youtu.be/AB6sOhQan9Y
係 最後仲要同隻遊戲講fare well
Bioshock infinite burial at sea結局
玩完第一集good end,再玩到最後個結局喊到收唔到聲
呢個真係算得上係第九藝術

https://youtu.be/Erz7IrCrndo
第一集越好,越顯得第二集劇情係垃圾,反人類
幾時重做第二集
隻game 入面啲馬啲尿?
CCFF7

其實我對FF7本傳無咩愛,即使係人氣極高既一集,
但唔知點解又好無離頭咁玩前傳,當年psp年代開始多中文化既RPG Game,可能因為咁開始直接感受角色每句對白,每個情節

太多年前,可能記錯
印象世界觀係所有高手都會用召喚獸,但召喚獸既食糧就係人既記憶,主角由一開始去到爆機既經歷,其實個劇情好短…同身邊同伴既相處,同賣花女既感情,同FF7男主既世代交接,去到最後比敵人圍..我仲記得果幕CG,死並唔可怕,可怕既係開始忘記重要既事同人….

結局真心忍唔住眼濕濕

靠兼職獵魔維持生計
追求成為遊戲王嘅夢想
集曬全部卡嘅時候
第二集
記得有個支線
係一對姐妹同人狼故事
獵人嗰個
好多支線都係點做都悲劇收場
Game支線真係sad嘅唔太記得
可能男爵自殺會深刻d
沒記錯嘅話小說有篇短篇講瘟疫
個結局好撚sad
我第一次都救佢唔到
仲要當初知道係咩條件,但一路冇特登去草108星,嫌煩諗住拖到最後一刻
然後去到某個位save咗,畀軍師攔住唔畀我返出去先知仆街
我喺PSP玩,後尾先知個save會影響埋幻水2
呢個好耐之前都有興趣
但好似搵唔到邊度有得買
淨係見到話好似下年重出第一同二集
Carousell好似都好多碟,但唔知喺呢個年代啲OS郁唔郁到,都有啲PS碟
PSP未死嘅話都可以玩PSP版,1+2集合輯嚟
希望重出可以畀玩家揀用新版定舊版graphics
等我睇下先
不過如果要買碟 我自己都要買部碟機駁電腦
因為自己本身由細到大對水滸傳都好有興趣
仲記得第一套漫畫就係去漫畫鋪租水滸傳睇
約定之日
Cls game
我排tlou 1 係 歷史上top 3 favourite game
ff7 crisis core zacks
真島
Zacks
我終於成為英雄了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞