有咩Game 會玩到流馬尿 ?

617 回覆
547 Like 54 Dislike
故事完全獨立,但有少少3代前傳feel,玩完會對3代多啲理解,不過單獨玩都冇任何影響
天之痕一共有5個官方版本(唔好同我講Java版、同人版之類):
1. 原始PC 4 CD版,你應該都搵唔到,得少量hardcore玩家收藏,有錢都未必肯賣
2. 包含2.03 patch嘅DVD版,修正咗部份bug,劇情冇變化,收二手都有機會嘅
3. iOS版,大概60蚊左右,建議有iPad嘅用iPad玩,體驗好好多,iPhone moon細好多隱藏道具(eg.藍格怪衣)好難攞
4. Android版,原本係免費但頭頂會有廣告(adguard可以擋到),之後下架一段時間重新上架,變咗買斷制冇廣告,同樣建議用tablet玩體驗好過電話
5. Steam版,本質上係mobile移植版嘅PC反向移植可以選擇原版PC UI或者mobile UI,價錢最平亦都係最容易入手嘅版本
以上版本唔用修改器難度4 CD=DVD>iOS=Android=Steam
用修改器PC sure win,直接全屬性9999,齋睇劇情就得,但小心斛律安同宇文拓戰會有劇情殺,屬性太高會大家都打唔死對方無限loop刑天雖然都會出現劇情殺,但可以屌得死佢
另外PC版最大賣點係quit game後可以繼續同符鬼培養感情,好似養他媽哥池咁,養得好可以一擊9999
利申 唔好問點解我知得咁清楚,我由第一批發售就開始玩,每次有新版本都會買再爆一次,當年仲有本官方實體攻略書,日日當playboy咁J
呢一幕我都喊到癲咗
三部曲d劇情都好感人d音樂又好聽
玩to the moon我係哭得最勁
但Finding Paradise我覺得最有feel
反而imposter factory我覺得麻麻
lm
第一隻無啦啦要走
出BGM入gate時流咗馬尿
呢幕同仙劍1林月如死一樣咁震撼
哇屌呢隻當年真係玩到哭撚左
仙劍奇俠傳 DOS 版
趙靈兒自爆
真係咸到仆街
好失落
應該買steam
屋企無pad
いらっしゃいませ
lm
stray
臭作
Ending首歌超好聽,到而家都重喺手機mp3 list裡面,日版兩首編曲同英文版都有
另外想問下你嘅難度滿分係幾分
同埋呢隻game係咪都要睇攻略玩

大家一齊唱歌嗰part喊到仆街
咁多ver. 故事連住?
大約講乜 冇玩過
FF10 避雷
刺客教條:奧德賽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞