有咩Game 會玩到流馬尿 ?

617 回覆
547 Like 54 Dislike
MGS3
MGS4
個時THE BOSS死之後講真相個下喊到仆街

軒轅劍
入5.0同爆5.0都勁喊
https://youtu.be/UXLoBe5Ug6o
鐘意bgm ザナルカンドにて多啲
定係你想聽佢大叫月牙天衝?
我第2集入坑
之後再補返第1集反而冇乜感覺
如果講第一隻玩到完全忍唔住痛哭係Little busters

去到依幕個陣完全頂唔住 哭到野都講唔到
屋企人仲問我咩事 我都唔識點講
7嘅話劇情都幾好
係,個故事由1.0(最早最垃圾個version)駁到去6.0,歷時11年
不過唔洗擔心太多嘢記,隻game好多位都好貼心咁提返你
只要你唔係狂飛劇情基本上都catchup到發生緊咩事
如果你係重度劇情黨,佢亦會比返好多彩蛋伏筆位去reward你

每個expansion有佢嘅主題,而當中再有一條大主線由頭串到落尾
1.0已經完全死亡就唔討論
2.0前大半介紹世界觀兼大路王道故事,後面開始精彩
(原本評價一般,但經過幾次改版應該好咗好多)
3.0係主打人vs龍嘅戰爭,探討復仇(公認最出色嘅版本之一)
4.0係講壓迫﹑革命同反抗(評價較兩極)
5.0係探討生命同傳承,極度圓滿大反派故事(公認最出色嘅版本之一)
6.0就係前面所有故事嘅延續兼總結,雖然有少少缺憾,但作為一隻11年MMO故事嘅結尾絕大部分人都會收貨
真三國無雙
全部人死鳩晒
汪達與巨像 結局每一個位都sad到仆街

Megalovania

Megalovania
富途牛牛

你經歷緊 Nier個世界就係由我地班垃圾人類搞成咁
Paper please 完美結局又係畫龍點睛

劇透

起晒雞皮咁喊
玩完個種心up真係隔左咁多年都仲有
個陣有衝動紋個藍蝴蝶
3.3 5.3 正到喊
我反而係tilly同Arthur講88嗰陣喊
Tilly想講I’ll miss you
但未講到miss you
Arthur快快口咁截斷咗佢 話:I know
嗰下真係鼻酸
之後既AC都幾垃圾下
初頭以為AC3都幾差,點知陸續有嚟一隻衰過一隻
邊個scene?
Before your eyes
最後呀媽講嗰段說話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞