點解做棟篤笑咁難

393 回覆
249 Like 20 Dislike
楊笠個樣好唔好睇,其實好取於個化妝師
佢上綜藝唔係呢個樣,今季仲有老女人思文同小鹿
早期好正 ~ 後尾可能題材重複又重複,
對佢出場已經冇咩期待
呢度話之你貼一百條片

同棟篤笑嘅本質無關

樓主自己圍爐打飛機可以
鍾意睇漫才
我話咩就咩 全世界都錯 係我正確
睇過少少多數都係硬滑稽
daniel sloss正, 大篇幅build up故仔之後一野KO你
林海峰是但噏Happy Monday
講深度一定係佢 暫時最勁都係佢
強烈推介 dave chappelle ,見識下咩叫深度 仲有冒犯政治正確嘅笑話
Exactly
George Carlin 同 Dave Chappelle 真心勵害

George Carlin神枱級就唔駛講

Dave Chappelle 又係另一個會加啲哲學入去嘅人,而且佢好跳岀到黑人Stand Up Comedian 成日要包啲黑人平權PC嘅死胡同

要仆街無㡳線嘅可以睇 Jim Jefferies 同 Ricky Gervais
要輕髮又on9嘅可以睇 Gabriel Fluffy Iglesias
anthony jeselnik
同埋又無左老K呢
我覺得仲有值得一齊嘅係 Crowd work 超勁既 Andrew Schulz

好多正嘢睇
想搵D非英美comedian
我覺得呢後真係正
睇緊佢其他個D都相當唔錯
子華神之前喺UA讀哲學嘛
有個叫楊波既可以留意下
上面有好多鬼佬都有睇過下 但係真係冇一個係細節位做得比黃子華好 內容同埋d轉折位好流暢 好多鬼佬都係飲啖水之後就忽然講另外一樣野 做唔到佢咁一環扣一環 不過有幾個都好睇既 至於話佢回塘我覺得就因為形勢唔同左姐純粹 末世財神 秋前算帳果種題材而家仲點敢講
Jimmy Car已經好地獄 仲有再無底線啲?
由兒童不宜起已經開始差 嗰時有咩唔畀講
anthony喺netflix都有兩套 值得睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞