點解做棟篤笑咁難

393 回覆
249 Like 20 Dislike
Youtube 搵 脫口秀大會
張達明好垃圾
十幾年前啲訪問仲講到自己揀篤笑第一咁
屌佢老母扮速龍 笑都係笑你弱智痙攣 ja
細個睇黃子華唔識笑
中學再睇 有啲gag先開始get到
再大個啲 開始身同感受…苦笑
Eg…租定買?買姐係唔係香港人啦
同…蝕股票個d
脫口秀大會已經唔撚好睇了,笑果文化呢一年變咗中宣部咁,超級自我審查,搞到D線上SHOW內容勁垃圾,只係靠班合約藝人早幾年積落嘅人氣有咗固定FANS頂住.原本楊笠俾笑果和諧到變咗花瓶.
有年金像獎佢做stand up尷到全場呆撚咗啲人啲反應好笑過佢講嘢
其實佢自己知唔知自己係小丑,唔撚好笑 ga lei
知嘅都幾慘,日日仲要扮大師
咁佢都SOLO一次後無再做
佢搭子華做單純表演者係好既 做演員都好好既

好心唔好咁harsh 成日一沉百踩 驚死落井下唔夠石咁
十吓十吓先係最好笑
佢個個show 都有個喎,每個show都會有主題叫人反思
幾好笑
好似唔見有人講Andrew Schulz 咁
佢最新嘅special

https://youtu.be/rCZkp023MdY
恰恰調轉 見到啲唔明棟篤笑嘅人就唔開心

樓主把小人尺留返自己用啦
紅咗多人留意冇計,但個節目真係俾好多人認識呢個行業,
BTW ~~ 咪撚再俾那英上去
明明呢度貼咁多片 無一條講政治 都有人堅持棟篤笑要唔怕俾人拉坐監
香港歷史上靠棟篤笑搵到錢嘅從來只有黃子華
見撚到港共日日搞笑,仲睇咩棟篤笑?
香港識做棟篤笑
只有黃子華!!

其他做過既
如果唔係本身個名 邊有人會笑
全部笑位都格硬嚟 極廢
紅館之後基本唔掂
成個show斷開一份份咁 接唔到前後
笑位又係擺明要你支持式笑幾下
唔係佢係林狗 邊有人會笑
唔好笑無內容 唔適合做棟篤笑

佢做晴朗鳩噏一兩下反而好笑啲
愈大獲愈快樂公認差喎

秋前 十下十下 無炭用 嗰期世一
佢真係勁正
又吹到玄學
可惜咁多年黎都係得一條片
仲有拾下拾下
秋前>>>拾下拾下>=無炭用=跟住去邊度
金盤啷口佢可能都覺得係最後一次
講野都放好多…但同前面比始終唔夠到肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞