點解做棟篤笑咁難

393 回覆
249 Like 20 Dislike
認真 我睇過黃子華YouTube d 片 成個鐘都笑唔出

但睇下面呢個印仔笑到我仆街

https://youtu.be/BwtVkvIMnIc
CLS
MC? MIRROR?
同以前既明星比,算係有食過野咩
你咪搵返以前狗仔隊黃金年代
方向同生果既娛樂版睇
仲有果啲咩濕鳩一周
黃子華日日落CLUB DISCO 摷女
同其他歌手明星坐埋一台或者同一個場
香港以前仲開放過而家
所謂MC MIRROR 呢啲根本唔入流
收返埋返屋企飲奶啦
mc,mirror 果d真係好勵志
mc 165都冇
姜b肥仔講野1999
jer阮兆祥嘴
毒矮柒都有女
你講咩落CLUB DISCO 摷女
我話歌手定做棟篤笑吸引女多D 同埋邊樣搵錢多D
你講落CLUB DISCO 摷女 陳冠希屌曬全娛最靚果批添
咁係咪代表歌手 > 棟篤笑?

子華做到棟篤笑全行第一先咁既牌頭
人地D散仔歌手都唔知搵幾多
特別係你講番屋企飲奶果批
如果叫呢班人去做棟篤笑 成就同搵錢都唔知有冇10分1
咁實係咁
講真黃子華做棟篤笑都係次選啦
佢係想做演員
只係咁啱呢樣野做得好咁解
所以我先話點解棟篤笑咁少人入行
一心想溝女想搵錢既唔會簡棟篤笑
呢行比歌手演員小眾得黎又要高技巧唔係咁易
只記得佢有幾次畀影到同女友一齊 冇印象睇過啲相係喺disco女喎
棟篤笑都好難叫做入行 基本上都係得幾個做 唔算係一個行業
對我黎我個人最深刻感受係 細個十零歲睇佢90年代既棟篤笑 屋企人識笑 我聽完都唔知笑乜 然後到廿歲左右再自己睇一次 仆街識笑但反而覺得感觸我竟然笑左
前期同後期嘅黃子華真係天淵之別 要睇你睇邊個sjowt
話說我覺得而家來講林日𣌀做得幾好
笑中有淚
比雷劈係咪講緊林海峰比雷劈,老豆都無飛,boom boom boom
認真
我其實覺得呀Dee有潛質做呢樣野
當然依家政治氛圍唔係當年咁可以咩都講好難再比較
同埋一路以黎都係子華撐住棟篤笑個market
變相新人真係想做都有好大壓力
邊個DEE
我睇個個係講寫自傳 話d人咩都影一餐
應該後期 佢後面個D真係全部廢

無炭用係佢最後一個好show (個人覺得[/s][/u][/u])
乜撚野王子華呀?
過氣廢老一條
Error有邊個唔搞笑過佢?
以前講啲荒謬嘢可以當笑話
而家荒謬嘢變做現實 笑都笑唔出
https://youtu.be/40AIw8zIo9w

呢個講佢香港經歷都唔錯
其實卓韻芝都有兩個show 第二個比起第一個已經進步好大 冇大笑但起碼唔會悶 表演能力都唔錯
Netflix 有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞