【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (4)

541 回覆
16 Like 2 Dislike
講真, 比著係你食左自己個fd d仔女既話真係冇所謂
睇漫畫咪知囉笨閪
唔係喎, 佢唔係一直入唔到條村咩
無限hp應該自帶
進食就可以回復,動畫咪有一幕餵佢食手
原本設定係真係人類bb咁
第一季好睇好多
要比較,劇場版仲正啦
第二季已經夠屌打同季其他番,今季仲係無個抽得唔計Netflix嘅話
劇情好緊湊 完全冇悶位
依點已經贏晒
今季都有幾套高質嘅 只係計內容深度唔會夠來自深淵咁正
呢part比較之下係差d嘅,之前剩係講過6層有條村,然後條村d人嘅背景故事就石頭爆出黎嘅,之前完全無伏筆。反而前線基地嘅背景就透過不動同埋娜娜奇甚至係孤兒院個陣都佈左好耐
動畫直頭救咗今季,玩雙線超明智
睇漫畫睇到R晒頭
動畫一開波就講咗敢死隊先,留晒伏筆,啲BGM又正
計埋Netflix都屌打
Cyberpunk劇情都冇話好特別眼前一亮,台詞冇咩值得咀嚼,畫面又多兼用卡
係個世界觀好吸引、兩條女正、BGM夠fit
因為佢係食村民先回到,因為村民=價值,可以補到血
自己條命養唔掂 無人照顧嘅bb最後一樣要死 兩邊都係命 所以食唔食一樣係救命 法普妲聽完應該好想撕開我
劇場版咁趕點會好過第一季。第一季無論係大冒險精神定娜娜奇同米蒂嘅悲劇都做得好好。

今季劇情設定痴過第一季好多,但係演出完全係比平淡更平淡,一d主次之分重點突出都無。可能佢係想做到成個故事喺深淵只係冰山一角小事咁,我淨係覺得好平。最緊要嘅立意由一片黑暗中孕育出黎嘅愛同勇氣、冒險精神傳承嘅厚重完全突顯唔到。

仲要今季一大堆角色都痴痴地,無論係動機定行為都好難理解,點共情。懶煽情就有。角色為死而死。

同季黎講頂盡咪中到中上。
我本身期待莉可會直接同村民起衝突
後來不但只冇
焦點仲放咗喺法普妲村民私怨身上
主角俾我感覺似係旁觀者

兩季前面好鐘意鋪陳 節奏慢悶悶地
不過第一季發展得好好值回票價
第二季就真係馬馬
係要畫到隻眼條條fing
莉可team野而家勁到仆街
雙打手、又有人睇到力牆
一家人
呢季其它番太垃圾
多續作但冇套整體上到一線頭
原創cyberpunk、lycoris睇得下但劇情又係上唔到一線
真係好彩呢季有套來自深圳頂下冇咁悶
旁觀我覺得無咩野,公主村民咁複雜嘅恩仇外人好難介入

麻點死
我get 唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞