【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (4)

541 回覆
16 Like 2 Dislike
明明之前啲獵奇嘢都頂到
布耶可變果段第一次頂唔順 仲甩眼
隻公仔係跟住Marrrrr完本嗰隻整㗎嘛
本嗰隻整㗎嘛
有冇汁
「在這個世界上沒有什麼可以保證能夠順利進行的。人們多多少少都懷揣著無法彌補的失敗,但就算如此也要活著。」

「就算知道自己要失敗了?」
「誰來決定這就是失敗了?」
「但是——死了的話就不知道之後會發生什麼了啊。」
「但是,那份意志會留下來。就算這份意志看起來是多麼的邪惡,但是想要做些什麼,並認真面對的那份感情,一定會留在他者的心中。那些人說不定也在途中就結束了。但是那時就會再次傳承下去。然後——誰又知道呢?在他們之中說不定就有人達到了世界的中心……。」
條村係六層中間,食到應一應,失救致死
好彩我係大人先睇呢套野,唔係真係童年陰影+喊死
雖然黃金鄉整體故事係冚家剷好慘
但係我覺得第五層慘好多
好撚好睇唆斯
想知布耶可話伊魯謬伊嘅願望唔只生育 咁係咩?
同布耶可永遠一齊?
我愛黎明
不滅姬帶住佢哋意志再去深淵盡頭
一離開條村就會消失
路人女主已經無人想理
深淵美感,有毛有味先正
最強白笛team係咪莉可果隊?
莉可 - 加buff、主腦
雷古 - 戰力A,有buff可以單挑兩隻6層頂端掠食者、唔受力場影響、有命中即死既超必
娜娜奇 - 智慧、知識、睇力場
葡撻 - 戰力B、無限hp、唔受力場影響、比絕大部分深淵生物更強既身體
咪喵: ???
法普坦出咗村無咗無限HP
嘛啊啊
係咪最強我唔知
但係一定係最可愛最香噴噴嘅Team
Btw你計漏咗替身使者普魯修卡
公主最尾唔係話考慮跟住自己走咩?
有JOIN TEAM
公主patpat
有冇人覺得結局唔係講外星人就係講神族
干涉器=觀察人類、了解人類感情
遺物=外星科技
深淵=大型人類實驗場

希望佢一係唔好講深淵點嚟
好似walking dead 咁 千祈咪解釋點解人會變喪屍
我係嚟睇劇情唔係嚟學science
一係就要surprise 到我
所以而家對結局嘅期望夠低到時就唔會失望
利申:覺得作者好勁 冇踩佢嘅意思
好彩有做埋番外篇,法普塔真係好溫柔,同媽媽性格好似
的確係「考慮」
不過莉可叫食飯就即刻走番出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞