【七月新番】來自深淵 第二季 烈日的黃金鄉 (4)

541 回覆
16 Like 2 Dislike
係學你logic呀傻閪 將自己價值觀套落人度,現實肯定係無朋友嘅社會底層垃圾
自己話自己傻閪
當係 就ok 用緊你logic都唔知
你當我現實無朋友 就係架喇
睇動畫都引左隻傻閪出黎
呢個post 正
用精神勝利法你呢啲傻閪都真係戇撚鳩
你呢啲叫指鹿為馬,乜撚嘢當豬係牛同人講logic,讀多啲書先啦垃圾
你當係就係架喇
繼續啦
第二點立意即係指呢個系統對推進故事情節有咩用
莉可卿 - 波多爾多
呢d蛋點做出來都好疑問
起碼之後會再講,同埋強哥應該仲有料到
卡布倫有介紹"mei"係價值既等級之一,好似有隻野叫"meinya"
想要唔知香港有冇
你自己話當係同伴屙出嚟,唔當同伴生出嚟
你自己咪用緊自己嘅價值觀套落去人哋到囉
邊隻屎眼見到有撚迫你接受?我一直係話自己覺得無問題
你呢啲就唔係智障,不過係眼殘架兩
咁人哋都係用Muslim做類比,冇迫你接受啊
on9仔
on9仔你屎係咪照食?
咁叫正常討論?
原來除咗眼殘,腦都係殘
on9仔人哋個仔係咪照食?
睇住你成串留言自打嘴巴幾好笑
強哥同黎明(黎明來過條村n次)咁fd,佢應該知道深圳內幕,亦一定會問粒蛋係咩來同點用
所以強哥真正目的係點有待解謎,而佢臨死前段說話好陰毒,明顯知道前邊會發生咩事。
而生骸商人點樣得到萊沙手稿,有待公主回憶,佢有食到個商人
生骸村仲會有戲份,好正
公主同以前白笛既經歷都未講
掉翻轉係你地説服唔到我,鋪墊唔夠嘅位同例子我一開始已經講過,我亦唔知點解你地會覺得夠。你說講嘅瓦茲強係點係點可能漫畫係咁但係關動畫咩事。動畫入面嘅瓦茲強表現出黎就係好識見步行步同探索之心不死,而佢過左幾百年都一直不忘初心背後動機係無解過。你指嘅有細心留意都見到佢同維可講「伊繆會成為佢地嘅救贖、有餵埋俾其他人食」時,都陰啲陰啲透露佢嘅唔正常正正就係係成個第二季幾乎全程對於人物刻畫都只係靠台詞而無演出嘅例子。不過考慮到套野大量留白之下你地仍然可以靠fans濾鏡就覺得已經交代得好足,我好懷疑如果套野演出方向係强調人物感情同詭異氣氛營造而我又掉翻轉話演出應該克制d去體現深淵就係咁無情,你地係又會掉翻轉講而家啱啱好。

bgm我的確係覺得最後三集以外都麻麻地夾,大部分都係reuse仲要唔夾個scene。

不過呢d都係製作上嘅問題,劇情上村民變相被逼歸還價值嘅傳承先係大問題。唔係完全出於自己意志嘅傳承點體現套野一路寫緊嘅探險精神。我唔知點解會設計一個反立意嘅關鍵高潮。

你地話係我係無認真睇但係除左你之外連一個寫到多d實際點解做得好點解一個有外力推動嘅選擇係傳承都講唔到,我唔見得各位有幾睇得明睇得有幾認真。
感唔感動又好主觀嘅
都有人覺得食人地嘅仔係唔需要內疚啦
今季生骸村睇原作好一頭霧水,睇動畫好啲不過都仲係好多question mark,有唔少位同埋情感唔係好get 到

瓦子強變左生骸之後基本上冇乜表現,睇戲食花生幫條材加固然係就差唔多gg, 雖然應該好有陰謀但冇做過咩就香左

維可喺村既一生….
俾人掟左落黑房做起名師,俾莉可好輕鬆咁帶左出黎,然後一直食花生,食到最後行行吓中詛咒…..雖則提到同條村有好深既感情連結,但整體上真係冇做過咩..

「價值」文化同清算機制都仲,點解條村會出現依種機制,而依個機制背後其實又想表達咩乜?

Btw 法普塔既部份就立體好多,無論每次見到雷古既反應定後面俾人虐既時候都好入肉
首神曲Gravity幾時出full ver?
咁都有得鬧交
今季生骸村睇原作好一頭霧水,睇動畫好啲不過都仲係好多question mark,有唔少位同埋情感唔係好get 到

瓦子強變左生骸之後基本上冇乜表現,睇戲食花生幫條材加固然係就差唔多gg, 雖然應該好有陰謀但冇做過咩就香左

維可喺村既一生….
俾人掟左落黑房做起名師,俾莉可好輕鬆咁帶左出黎,然後一直食花生,食到最後行行吓中詛咒…..雖則提到同條村有好深既感情連結,但整體上真係冇做過咩..

「價值」文化同清算機制都仲,點解條村會出現依種機制,而依個機制背後其實又想表達咩乜?

Btw 法普塔既部份就立體好多,無論每次見到雷古既反應定後面俾人虐既時候都好入肉

我上面就係想問呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞