買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想登入左自己個google帳號用youtube premium,又唔想見到自己睇過嘅鹽濕片嘅紀錄,有冇計
Panasonic TH-55LX800H 行貨
$72XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養

Sony KD-55X80K 行貨
$80XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
屋企人會睇電視台
裝嗰時我返緊工,屋企人唔識
成日睇新聞台財經台跑馬係唔好oled
新聞台, 賽馬台就盡量唔好長時間睇
其他節目既台徽都冇得避免, 不過電視會將台徽光度降低延緩燒印
搵番買果間鋪, 睇下點安排換機
咁又唔會,新聞睇完就轉台
咁其他台會播下廣告咁應該冇事
SAMSUNG 沒有同價位的或還是不建議?
老人家用SAMSUNG唔太便, 佢個REMOTE好少制
可以自行更換舊款remote?

我發現呢款都用到落bu8100
又要特登去買舊款REMOTE
間 香港專業電視 係花園街
請問有無伏架呢見佢平好多
水貨
水貨又有賣
行貨又有賣
詳細我都唔知道了
講低咩型號, 再分析
好正 睇戲咩感覺
LCD冇嘅感覺
巴打
見 LG C2 65吋萬九蚊
上一部用緊乜?
1. $19XXX 100%肯定係大陸水貨
2. 水貨電視本人推薦 盛..澤..影..音

以下係盛..澤水貨, 有連登巴打價, 鋪保1年包零件
LG 65" OLED TV C2 OLED65C2PCC 水貨
$17XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
x9000f
睇disney+點開字幕
終於搵到
下次可唔可以自動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞