買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
香港有水咩?
42C2唔建議買水貨,因為仲貴過行貨
9千買42 都唔10K 買55?
我想買行,step爺爺有冇聽過話c2有問題保養唔理
電腦mon用,可能空間同距離考慮
之前有巴打新機壞,都1換1換左

LG保養就一定差過Sony好多,不過42A90K唔平,駁電腦冇C2咁好
當moon用,得55cm距離
我見到有個po話lg c2有事冇人理佢,個心即刻震一震
見到,幾個月前

不過42C2平好多
9000幾蚊我都流哂牙血架,上個月減900幾好似係最抵,hsbc
巴打有冇搬屋?
冇呀,upgrade緊間書房
岩岩換左張新書台

電腦用咩喇叭?

上LSX II wireless
唔整啦。。。一闊3大,換左張書台,已經係度睇凳,成萬蚊張凳,再加隻c2,....本身想砌機,e家果斷放棄一闊3大,仲喇叭。。。
細鋪平咁多係唔係扣晒D贈品?同埋而家係唔係全部都係evo版本
43吋,不用oled
CP值有冇推介?
結果點? 咁新款lg都堅持唔整唔換?
細鋪扣哂贈品,唔係點平到

就算用Evo Panel,光度都沒有分別
Sony KD-43X85K 行貨
$59XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
好似1換1
我用搵LG C2 撘SONOS BEAM 2
由電視轉去Netflix / Youtube
會出現唔同App大細聲不一嘅問題
有無設定可以令唔同app 嘅話音量一致
Sony 有點貴
budget又唔講
如果samsung 呢
Qled vs uhd?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞