買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔該巴打
下次過去soundbar區問會好啲
呢個soundbar啲音質應該唔係lossless,要留意返喎
唔該巴打,我會去舖頭sounndbar區睇睇,冇既就預多d budget買,$2000幾都ok
有arc都唔係lossless?
呢個我真係唔熟,可能我一直以嚟嘅認知唔啱,真係要你教返我

我見到佢唔支援eARC又唔支援回流,所以就判斷咗佢係唔支援無壓縮嘅音訊
其實 咁即係C2 同A80K 都買得過?
我冇話過C2差過A80K,只係色彩飽和度處理做得好過C2唔代表整體都等於超越C2,始終係兩個牌子兩個唔同定位嘅產品嚟

C2有好多優勝過嘅地方啦,例如光度同埋價錢(當然LG成本低價錢自然低),唔可以單喺色彩飽和度處理A80K叻啲就話A80K好過C2

另外電視都係自己眼睇耳聽最準確,呢個我自己頭post都寫咗幾段文字去解釋
尋日去 親戚睇部舊機LG C8 播 topgun2
角度真係好過我部A8F Sony
都要留意返室內採光同埋啲燈光佈置都會影響觀看體驗,始終係兩個地點,其實我post頭都有寫
我都知每個屋企唔同 不過都係以大家熄曬燈拉窗簾比較
而且我親戚窗簾仲要比較透光
所以我先有咁既結論
唔同定位,但係同價位
你哋使用習慣同損耗其實都唔同都咁多年,結論係你哋部機都可以申請賣畀博物館,啲錢攞嚟換新電視
A95K屌打
step巴打,今日出完去睇bu8100同jx800h,觀感上好似bu8100靚色d咁,價錢又差唔多,係保養差兩年,未決定到邊部去馬
2年前outdated 哂啦
泡菜機佣金高,sales一定用鮮艷模式去吸引眼球
價錢差太遠,畫質差距未足夠吸引
用左216 2年 嗰陣2000買
整體幾好
建議Pan記
所以話有時LG唔一定差
Sony HT-S100F

Denon DHT-S217
C2光度高一截,銳利度都比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞