買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
多謝巴打們解答先

因為人在多倫多,呢邊係仲有C1貨尾賣
我去嗰間舖A80J 同C1做到同價位
但係只係放咗A80J出嚟
同時佢又放C2喺隔離 畫質A80J即刻被比下去
差距咁明顯?
A80J同C1算同級,C1用玻璃面,A80J就半光玻璃面

你夠錢咪上C2
LG啲佣係加拿大多唔多
就咁開燈唔開電視可以當鏡用
A80J唔係77吋就冇玻璃面呀
想問下各位 Budget 4500$ 內 要43 吋

LG 43UQ8100PCB係咪算係好選擇
我都想有佣幫補下

間舖用丹爺套星戰嚟試機 不過兩部都係用77‘’
場景暗嘅情況下丹爺近鏡塊面嘅細緻度A80J 都明顯差過C2

當然我知兩部唔同級冇乜可比性
而我都只係買55‘’所以上面嗰種差距應該都冇咁明顯
建議bu8100 有VA panel 對比度高d
除非你成日喺側邊睇先考慮jx800h

雖然pan記影像處理應該好d
但唔信補到panel差距
可能係setting問題
電視清晰度基本上都可以調整
決定左買LG水貨B1 55”
想問下知唔知盛澤買 大概要等幾耐有貨送
一定係C2架
幾日,大約4日左右
32 吋要有air play
平就得
有冇推薦?
LG 32LQ6350PCA 行貨
$26XX
1. 60hz VA 1080P PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 1.4x2
6. α5 Gen5 影像處理器
唔該哂
Step神 43 吋電視有冇推介?LG Samsung 定Sony好啲
聽講有靚仔師傅你幫手品評下
Sony KD-43X85K 行貨
$59XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits

Sony XR-42A90K 行貨
$124XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
多數設定問題,如果care保養建議Pan記
X90J有新晶片貴2000
我都ok既
等10月消費券一出就換左屋企部10年40吋Sharp!

準備換 LG C2 55

睇下10年會有幾大對比!
希望大家唔好因為呢種事入嚟我哋post
Oled 55吋
唔打機淨睇戲最高CP值喺Lg A1?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞