買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
55‘ budget 15k樓下有咩推介
巴打平時睇咩多?用途?
新居入伙想買部oled 電視駁MacBook當文書 Mon 用
係咪C2 55”最抵玩
水貨B1, C2都抵玩

行貨就同其他牌子冇咩大分別,冇咩優勢
Sony XR-55A80J 行貨
$144XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度600nits, 最高750nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2喇叭, 共20W輸出, 2個低音喇叭, 共10W輸出
根本神化左120,120hz只是即時畫面反應快左,輸入延遲少左,不過PS51要大幅度下降畫質,咁買次世代遊戲機黎做咩,畫質下降不能接受

除非打即時FPS槍Game, 否則4K60靚畫面仲好
HDFury VRROOM
頂, 佢隻Arcana 我仲未甩到手
準備搬屋,sofa 到電視應該有2.5m左右
所以想整部75"

不嬲鐘情LG OLED (用緊CX)

如無意外應該直衝LG c2 77" 水貨
但想問下差唔多價錢(~30k)
比較Sony 同 Samsung 既質素又係點呢?
巴打可以去馬

Samsung沒有OLED

你用緊CX應該好順手

購買水貨電視我推薦 盛..澤,記得話係連登巴打

LG 77" OLED TV C2 OLED77C2PCC 水貨
29xxx
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
問題唔大,反而係要叫師傅CHECK下或者你自己有的話睇返條喉係邊
唔係你同佢講裝呢度佢唔理你一鑽中左
咁就有排玩
一人自閉火鍋我OK
但放題就難D
我唔做毒撚
一人自閉火鍋只接受大快活, 大家樂, 美心, 吉野家果D
如果係餐廳要BOOK果D就真係過唔到心理關口
都唔關係咪毒撚事
我自己覺得關,自尊心唔容許
我試過番工出完去做野 蛇王唔番公司
試過一個人2點幾食牛角 午市放題
午市燒肉我反而接受到

晚市真係唔得
其實個次我發覺都多人 一個人下畫食燒肉放題
又唔點駛等位 仲有幾個ol都係咁一個食
過來人電視真係唔好買細過55"
由40"升上LG C2 55"個感覺真係
呢樣真
用緊55 lcd +42 oled
哪有位
你老母
https://youtu.be/Z6j3pnE_9lA
春曉哥試左A80K
結論:唔抵
只是因為自尊心不夠強大而已

人不是因為脆弱而需要受保護,而是因為有自尊而需要受保護,只要有夠強的自尊,小魚仙不用換腳也可以與王子相愛
對,我自尊心不夠強大

我好著重別人目光,所以好著重外表,出街唔可以柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞