買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

硬件上,A80K全部尺寸都係用半反光鋼化玻璃表板,A80J只有77吋用反光鋼化玻璃表板,A80K比較耐用容易打理,喇叭亦加多咗兩個(如果用soundbar可以無視)

軟件上,紅色用算法發揮了A90J/C2無法做出的程度,A90J/C2紅色只會偏橙,喺高動作情況下都唔會出現一pat橙紅冇層次嘅問題

單計算法A80K已經有優勢,材料同喇叭都有提升。
好詳盡 謝謝你絲打
想買部C2 42吋 用活動架 見官網寫C2 932mm 屋企牆身得950mm 請問有無巴打知咁既情況用會唔會有問題?例如插唔到線之類?唔該晒
提提你,四部電視張圖左上係A95K,因為QDOLED係真紅色光綫所以先做到咁靚,唔好加入同A90J同A80K比較
活動架其中一個優點就係插綫方便,定係你個活動架唔係正常嗰種?
諗住裝佢官網果隻OLW480
因為一邊係牆身 另一邊又有櫃 真係岩岩放得落 所以想睇下咁既情況用 會唔會有問題
唔該晒絲打
我知道SONY有免費上牆前視察服務,我估LG都有,你可以問下先。另外,我覺得安裝時如果兩邊都有嘢頂住可能要企上凳整,都可以提前問下可唔可以聯絡到安裝師傅。
明白 咁我去問下先 唔該晒
請問40吋電視有冇推介

Budget $3000-$4000 左右
請問尺寸 55‘’

Sony A80J 同 LG C1 邊款比較好?

利申:唔打機,只係用嚟睇Netflix, Disney+ 同YouTube
x85j d聲音真係麻麻,想買條soundbar放係電視下面,巴打們有冇推介?budget $1000
$1000蚊既soundbar 啲聲都係麻麻地
我都考慮緊行貨a80j 好定水貨c2
行貨細舖萬4左右,c2 搵盛x就萬1左右
不過a80j 可能好快斷,我估貨量唔多
考慮下Panasonic JZ1000H,行貨計價錢最平,保養最長。
如果你呢個case就係C2唔使諗
你有好啲預算就可以諗下Denon S217
除咗價錢平幾千,係咪各方面表現都比a80j 好?
點都好過x85j掛…x85j 個speaker 真係好唔掂
睇戲A80J較好,打機就LG C1較好

價錢我就唔熟邊部平啲
加多少少

唔係,$1000絕對有可能差過電視喇叭,我唔記得清楚不過X85J有自身超低音喇叭,你要好得過個預算就冇咩可能咁低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞