買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
本身有興趣a80k,睇完係咪a80J都ok
差4000蚊
但貨尾未必買到wo
就算細鋪行貨
A80K 同C2 65 都係2 萬7
罪大幾乎零優勢
 C2 齊曬 4個HDMI 2.1 A80 K 得兩個
C2 自家 OLED EVO panel, A80K 仲係舊既OLED panel
LG 行C2 包3 年燒印換panel
咩零優勢C2同A80K比想點

同埋唔係真嘅嘢唔該唔好講,亦都唔好掉轉嚟講。A80K係用EX Evo,一定係新panel嚟;C2先係未必用Evo嗰個,因為佢係混合面板嚟,有啲有Evo有啲冇
C2 之前第一批55 吋 先話未必係EVO
即係而家仲有唔係用EVO ?
A80K全部尺寸都係用半反光鋼化玻璃表板,A80J只有77吋用反光鋼化玻璃表板,A80K比較耐用容易打理

另外我已經喺度分享過無數次A80K同A80J並排比較,紅色用算法發揮了C2無法做出的程度,C2紅色只會偏橙。

不用睇呢條片,單計算法A80K已經有優勢,材料同喇叭都有提升。
所以唔該唔係真嘅嘢唔好亂講,麻煩了
O sor
我 以為已經轉曬做EVO
咁佢啲廣告算唔算誤導?佢大大隻C2 G2 用EVO
得買G2 先百分百用EVO ?
雖然唔係完全公開嘅情報,但係LG唔同地區嘅廣告同佢銷售策略有關,所以睇外國嘅C2資料其實都唔完全等於香港嘅C2,冇得計誤導唔誤導
55A80J仲有貨,65A80J應該已斷貨
因為佢官方Facebook 係咁寫
lol你解讀下只能夠講佢識玩
即係EVO 只係新系列電視名。唔係計panel
而且佢Evo擺下面point form同擺喺個型號前面,個意義已經完全唔同
咁如果想玩新panel 一係至少G2
一係Sony A80K?

咁都係揀返a80k
玩新panel就qd oled同埋等下年LG啦傻咩
Sor 我指唔係以前我部 A8F 普通OLED panel
點解我部C2 出紅色好紅好靚噃(咩AI 畫汁功能都熄哂同用filmmaker mode),完全冇偏橙感覺

睇戀慕殿下(女主角)著住紅色皇服真係靚到...
屋企冇比較嘛~不過呢啲嘢冇得追架追唔完架
只有迪路bb 值得追
c2 55 有Brightness Booster應該唔會舊panel
同埋我覺得,香港不嬲都係賣貴貨嘅地方
新panel 當然供貨去收到多啲錢嘅地方
其他地方就可能賣平嘢先

幣!我部水貨嚟,即係有機會...
點樣check?
Brightness booster 唔係G2 ?
c2 55或以上就有
點解唔係貴啲先多啲機會用新panel講到咁慘嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞