買電視機 / 換電視機 集中討論區 (111)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
三年保唔包零件? 其他鋪我唔知道了
不過AU, BU系列用料都普通
BU8100可能畫面好少少少少
頂死哂其他舖頭啦
師兄,其實 65吋 Sony X85K 同 X90K 除咗背光唔同,但差成五仟元,師兄你覺得簡邊部好?部3年8500G 想換比老豆
X90K
有CD ROM架,你見stepmic巴打開親post,負評嗰個人仲早過迪路BB報到
佢地鋪租都唔平~
其實買部電視有位嘅話,純講錢駛乜諗太多,lg 水真係抵到黐線

一萬幾千嘅嘢
小弟我玩兩晚美股spx 期權已經賺到
人生苦短
我就是負評.
我道歉.
巴打玩股
第一年全包

我見BU 係2022
AU 係2021
差唔多既話就AU算
其實仲有個43q65b qled. $4580
但好似貴好多
隨便你~AU算啦
Thx
負評嗰個人我知道是誰, 不過一切都唔重要了~
不過那個人風雨不改,十分捧場,負評之速度無人能及。
佢追蹤了我
那個人是你另類的fans
NO, 是HATERS
Fans都沒有這樣有神心
其實都呢個價位了不如Panasonic,有五年保,CS比Samsung好,不要玩TCL了
Pan冇$3000左右啦
你可以考慮呢啲,既然你都接受咗TCL,呢啲絕對係比TCL好嘅選擇

Panasonic TH-40JX700H 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
10. 5年保養

Panasonic TH-43LX800H 行貨
$48XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
你是不是本身經濟很困難,家裏也只有地方放43吋電視呢?

有時候我覺得你可能把錢留起比較實際。電視不是必需品,看手提電話/平板電腦也可以很開心。待你經濟情況好轉再買也不遲!生活艱難,要加油!
電視擺房,不能太大
女朋友又暴力,比佢整爛一部,唔想買太貴
又爛一部都肉痛
屋企好細,個電視位最盡只放到43吋左右
想要OLED
想問選擇係咪得返 LG evo C2 42”?
通常都係睇戲同埋打PS5
仲有a90k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞