召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (105)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
可以架 佢會tick你輕微 唔係嚴重咪得囉
唔通見到唔夠位 你照等架車郁先開始扭咁on9咩
自己執生最緊要
咁無計 超越物體係難 特別係轉彎之後馬上有架車喺隔離 唯有渣慢d 心態要keep住假設轉彎後有死車
你就自然轉彎之前同中途都會望鏡 真係見到要爬頭咪望埋盲區 就黎料overtake
係咪有打燈就唔會犯去咗對頭線?
男仔唔意外
肥咗軚盤控制不當同轉灣位置不正確
想問如果DC 9 過左紅綠燈就停車接客,而我又冇機會cut 線,所以停左响行人過路處前面,咁樣會唔會俾人大剔?
“考邊
應該踩界
你係借對面線係因為條路窄 你唔借就會太接近物體 假設你條路前面完全無路行 你都要借對面線行一小段路 再cut返去自己線 因為你唔借的話 根本行唔到 唔通停喺度等車主返黎開返走架車咩

如果你爬頭個位 對面線無死車 即使有車黎 你會有一刻 係 一條橫線有3架車 你要減速 因為大家都貼 對面架車都自然會貼左少少啦 驚大家撞到
如果你見到要爬頭個架車 佢對面線都有死車 而且有對面線有車黎 你就要判斷 究竟我等佢先過 定我夠時間爬頭 因為唔可以出現一條橫線上有4架車 條路一定唔夠闊 比你有距離物體一道車門距離 呢個情況出現就一定肥

你打燈係做爬頭動作 只係你要爬既車唔郁姐 兩件事黎
你即使唔爬頭 但係你因為其他原因要借線 都當你cut線 都照打燈
依家公價係3000 個fd抽到10月頭就考 好過你排尾期 下年9月
唔急住要個牌嘅話等尾期啦
3000可以學多5堂
佢幾時開始抽?
果陣可能都唔記得點渣車
我揀左課金
合併 不過仲等緊
你搵咗邊間幫手抽?
CC
睇考牌狗心情
剛抽到快期,2星期後考
有冇ching 有自動van cfu 介紹 緊急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞