召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (105)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
係個條斜路多啲,對比斜路,啲濕鳩師傅勁啲,係條路做活死車
返晒學 易考,小心白田啲死車,不斷fing頭呀
好 唔該巴打
平時我夜晚練 旅遊巴 貨櫃乜野類型死車都有
多狗閪唔代表冇規矩
江湖規矩2收1一定係梅花簡竹入
一陣新牌仔信錯你 撩鳩著個癲既仲麻煩
想問下棍van開始停車時,brake輕印減速,係就嚟停哂先一腳踩盡極力子,定係慢慢踩盡極力子?

可唔可以減速時輕印brake同時踩極力子?
模擬考試衰左一次無望鏡,但佢話我手車幾好,衰埋d無聊野
但控制部分果到又tick曬,除左手制
係咪安慰我
唔多 我考10點
條迦密村街得一部死車一部壞車卡左喺出口嗰度
師傅考之前帶我行左一轉
教我點樣過佢
去到考嗰陣架壞車仲未拖走
我跟返師傅咁做就搞掂
模擬啫 真考做好啲咪得 考個時做誇少少比考牌官睇囉
低過10先好踩極力子
星期4考油塘好緊張
就停一下踩盡 行緊唔好吊極力會燒

可以但唔建議 會比人tick空波滑行
試過地板油上到90幾cut線(條路限70),條友照篤
如果左轉轉彎,好近已經有死車係咪早d轉一波轉彎好d

同埋成日過燈轉彎都扭唔令,成日偏右
要小心啲平時長綠 但有機會紅嘅燈
(eg 大埔道入白田嗰段,上斜近學校嗰段)

澤安唔係易 但都唔係最難
棍van唔計駕院試場嘅話澤安唔係最易咩
以前可能係 但而家成個白田起緊嘢/定重建緊 好多地盤車出入 新邨多咗勁多人亂過馬路 又多水馬 又多單線行車又盛

連個考場遲下都要收番起公屋
琴日1 take pass咗天光道
想問今日去攞P牌有無機
iPad就可以一試
可以直接轉彎果時入埋隔離線避死車 唔一定要內線轉內線 但就同cut線一樣處理要做足打燈後鏡盲區
波段跟車速就OK 後面無車唔使1波入彎都無問題 有就原本果條線既使用者優先減速讓佢
你係咪跟阿伯補鐘?
想問下師傅教你要唔要
跟左兩個 有兩個唔同教法
一個話要 一個話唔洗 棍波先要
考天光道 我Cfu話考完熄匙入後波
睇片其他Cfu都係入1波

想知你地Cfu叫你地入咩波
1波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞